Jamies Italian, for store og små

I samarbeid med Jamies Italian

Jamie Olivers restaurant i Oslo, Jamies Italian, ligger nesten helt ytterst på Aker brygge. Vi bruker i blant Jamies sine oppskrifter som referanser og eller inspirasjon i vår matlaging, men vi hadde til gode å spise på restauranten hans.

Det første du ser når du kommer inn døra, foruten den store baren som står midt i rommet er en åpen pizzaovn. Deilige skinker fra Italia henger foran, og den symbolske italienske hermetikkboksen med tomat står stablet.

Ellers er det plass til både mindre grupper og større gjenger her i ulike sittegrupper, så det slo oss som et perfekt sted å ta med vennegjengen eller familien ut å spise, gjerne på et italiensk inspirert julebord.

Det er virkelig et topp sted å ta med seg barn til. Jamies har et stort fokus på barnemeny; mat uten mye salt, bare med masse smak.  For eksempel spagetti med økologiske kjøttboller. Eller en pastasaus med syv ulike grønnsaker. Barnepizza – og kyllingwrap servert i matboks, så her kan man virkelig ta med barnet sitt og vite at det får et ordentlig fint måltid.

Jamies sitt hovedfokus må sies å være på kvalitetsprodukter. Her er de supernøye med hvilke produkter du bruker.

All maten er bærekraftig – det er høy standard på økologisk kjøtt, fisk, ost, meieriprodukter og egg fra frittgående høner. De fleste italienske produktene som skinker og oster, er importert fra Italia.

Restauranten får ikke bruke produkter som ikke er godkjent av Jamies Italian hovedkontor i London, de godkjenner alle råvarene før restaurantene rundt i verden kan bruke dem. Det er jo fint å ha i bakhodet når man skroller gjennom menyen.

Vi startet med en planke bestående av ricotta og buffalo mozzarellaost som var mikset og lagt på bruschetta, sammen med soltørket tomatpuré, bakte cherrytomater og basilikum. Så godt, og man smaker virkelig at osten er helt, helt fersk. Sammen med dette fikk vi et utvalg deilige salami og skinker, oliven og foccacia.

Den krispy calamarien som også står på forrett listen er helt nydelig. Den tok oss tilbake til Chinque Terre og anbefales sammen med bruschetta til forrett.

Etter en liten pustepause tok vi inn et par ulike pastaretter.

Ravioli med spinat og ricotta, i en fyldig tomatsaus er en av mine klassiske italienske favoritter, og den var supergod. Lasagnen med langtidskokt oksehaleragu var heller ikke feil.

I Italia spiser de gjerne først en forrett, så en pasta og så en hovedrett. Posjonene på Jamies er rikelige, så om du ønsker å gjøre det på den italienske måten kan det være et tips å for eksempel dele en hovedrett, etter hver sin pasta.

Vi delte en lammeskank som kom på en seng av røde linser-ragu. Det var originalt for oss som er vant til lammeskank sammen med potet, men det er visstnok mer klassisk italiensk, og det var kjempedeilig. Lammeskanken falt fra hverandre som den skal og bør, og da den var fortært var det ikke så mye plass igjen i magen.

Lammeskank finnes generelt på menyen men er veldig fin til jul. Et annet tips om du skal ta turen dit for julebord og ønsker noe mer tradisjonell julemat, er porcetta, servert med sellerirot pure og bakte epler.

På dessertfronten er det bare å ta inn den hvite ostekaken, sykt god!

Stripa på Aker brygge er kanskje ikke stedet med høyest rykte når det gjelder restaurantene som ligger her. Men det er litt ufortjent å dra alle over en kam tenkte vi etter vårt besøk på Jamies Italian- et sted vi vil dra tilbake til, og gjerne med barn.

Leave a Reply