Jordbær, sommer og salat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite slår smaken av norske jordbær om sommeren. Første gangen jeg ser en kurv i butikken eller på en bod langs veien, hopper hjertet mitt et lite slag av glede og eufori. Jeg spiser gladelig en kurv alene, og liker dem egentlig aller best som de er. Søte, friske og saftige. Da jeg var liten pleide Momo og Beste å komme ned på små turer til hytta i løpet av sommeren. De hadde alltid med seg noe godt, en kringle eller en pose boller, og alltid; jordbær. To, kanskje tre kurver jordbær, som vi fikk dytte i oss til magen sto ut. Selvplukk av jordbær var også en fritisdsaktivitet undertegnede svært gjerne gjorde som barn, det var som å være i en godtebutikk; jordbærplante på jordbærplante så langt øyet kunne se. Jordbær forelskelsen har altså ikke avtatt med årene, og i dag fikk jeg min første kurv med norske jordbær i hus. Lykke.

Det jeg ikke visste som liten var at jordbær faktisk er veldig godt i salat. Frukt generellt passer ofte svært godt oppi ulike salater, det gir et frisk og søtt tilskudd til foreksempel bladsalat, avokado, nøtter og ost. Jordbær er inget unntak.

Denne salaten er en vinner ved siden av grillmat nå om sommeren. Det minner litt som en norsk vri på capresesalat, der tomaten er byttet ut med jordbær, og tilsatt grønnkål 🙂 Smakfull, kjapp og enkel å lage!

_6140648

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

1 pakke grønnkål salat

1 mozzarellaost

1/2 kurv jordbær

Basilikum

Pinjekjerner 

1 avokado

Sitron

Balsamicosirup

Olivenolje

Sånn gjør du:

Legg oppkuttet grønnkål på et stort fat. Skjær skiver av avokado og legg oppå. Ta av bladene fra jordbærene, kutt de i skiver, og legg over avokadoen. Mozzarella osten liker jeg best å rive i biter med hendene, og legge på toppen. Pinjekjerner rister du i pannen og drysser over. Hell til slutt over en skvett sitron, olivenolje og balsamicosirup og server. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply