Jordbærscones til 17 mai

Jeg elsker 17 mai. Høytider, spesielle dager og markeringer, har jeg vært glad i siden jeg var bitteliten og kommer forhåpentligvis alltid til å være det. Det betyr ikke at de forventningsfulle høytidene iblant kan være komplekse, det er for eksempel ikke like festlig å bli et år eldre nå, som det var for ti år siden. Men jeg tviholder på å glede meg til bursdagen min, uansett.

17 mai, det er alles dag. Alle som bor i Norge, og alle nordmenn som bor andre steder. Før synes jeg fort den ble litt kaotisk, men etter at mamma startet en frokost tradisjon med alle sine venner, oss barna og våre venner og kjærester så ble det til verdens beste dag. Jeg har en silkekjole jeg bruker hvert år på den ene dagen, og jeg gleder meg til å gå i kjole fra morgenen av, og drikke champagne (nesten) hele dagen. Og jeg gleder meg over at Filip også er blitt en 17 mai deltager.

Vi har laget en spennende oppskrift på scones som er helt perfekte til 17 mai, om du skal ha en frokost. Ellers kan man selvfølgelig lage de når som helst. De ble helt nydelige.

DSC04466

Du trenger: 
1/2 kopp Creme fraiche 
1/2 kopp melk, (jeg brukte helmelk) 
1/4 kopp fløte 
2 kopper mel 
2 ts bakepulver 
100 gram kaldt smør
2 ts raspet sitronskall 
1 kopp sukker 
1 klype salt
1 kurv jordbær 

DSC04480

DSC04484
Sånn gjør du: 
Bland fløte, Creme Fraiche og melk i en liten bolle og sett til siden. I en større bolle blander du mel, sukker. bakepulver, salt og sitronskall. Kna smøret inn i blandingen med hendene. Ha i den flytende vesken og bland godt sammen med en sleiv.

Sett ovnene på 200 grader. Ha mel på kjøkkenbenken og kna deigen med hendene til den er fin å jobbe med. Kjevle den ut til en stor leiv, ca 5 cm tykk. Hakk jordbærene i biter og strø utover leiven. Dryss litt sukker over bærene. Rull deigen sammen til en pølse, og trykk  kanter og ender med fingrene så den blir tett. Ta en god kniv og skjær trekanter av deigen. Legg alle stykkene på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek scones midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist og spis rykende ferske med smør på.

DSC04506

Håper alle får en deilig pinsehelg og 17 mai! 

4 comments

  1. Disse ser utrolig gode ut! Hvordan er de å fryse? Noen tips til hvordan de kan smake ferskest mulig etter at de er fryst? 🙂

    1. Jeg har ikke prøvd å fryse de, men tror ikke det skal være noe problem! Syns alt man fryser av bakeverk blir ferskest mulig om man legger de noen minutter i ovnene når de er tint, da føles de som nybakt 🙂

Leave a Reply