Jordskokk suppe på en tirsdag

_DSC8348

Jeg bruker (nesten) alltid god tid når jeg handler mat. Ikke fordi jeg nødvendigvis har så god tid, men fordi jeg liker å rusle rundt å kikke på de forskjellige matvarene, få inspirasjon til hva vi skal ha til middag, og kunne nerde meg inn på ulike produkter og varer. Mat er også estetikk for meg, så hvor jeg handler betyr endel. Jeg går gjerne i flere forskjellige butikker når jeg skal handle. Kjøtt, fisk og ost kjøper jeg som regel på mathallen, et av mine definitive favoritt steder. Grønnsaker, frukt, nøtter o.l handler jeg på lokale grønnsaks butikker, og ellers går jeg mye til Meny. Der har de alltid mange bra tilbud, og det er jo et stort pluss. Jeg syns rett og slett det er gøy å handle mat. Kanskje ikke så rart jeg som regel handler alene 🙂

I går hadde de supertilbud på jordskokk i butikken. Jordskokk er en rotfrukt ikke så mange har et forhold til eller bruker så mye, men den burde brukes mer for den smaker så godt! Den er herlig å lage som puré ved siden av kjøtt eller fisk, eller du kan lage en kremet suppe med jordskokk chips som garnityr, som vi har gjort i dag. Deilig og varmende nå i kulda.

Du trenger: (til ca 2 personer) 

1 pose jordskokker 

2 små sjalottløk

2 hvitløkfedd

4 dl kraft (jeg brukte hjemmelaget kyllingkraft, men grønnsaksbuljong utblandet med vann funker fint) 

3 dl fløte

salt & pepper 

Olivenolje 

Brød og evnt skinke til servering

Sånn gjør du:

Skrell hvitløk og løk og kutt løken i biter. Kutt 2/3 av  jordskokkene i store biter (skrell om de trenger å skrelles, ikke alle behøver det) og ha alt oppi en gryte med litt olivenolje eller smør. Stek til det er gyllent. Ha i kraft og la det hele småkoke til bitene er møre. I mellomtiden kan du lage jordskokk chipsen. Du skjærer de resterende jordskokkene i skiver, ca 1 cm tykke. Legg de på et bakepapir og strø litt olje og salt over. Sett i ovnen og stek til de er gylne. Når suppe ingrediensene har kokt ferdig blander du inn fløten. Bruk en stavmikser og miks til det er en fin pure. Smak til med salt og pepper.

Ha i skåler, legg chipsen over, og server med brød og og du ønsker sprøstekt spekeskinke eller parmaskinke. Det smaker veldig godt til.

_DSC8358

Leave a Reply