Julen nærmer seg

Jeg hører meg selv si til fjern og nær; “tenk at det er jul allerede, det har gått helt sykt fort i år”… og jeg synes det låter like dumt hver gang jeg sier det. Litt det samme som å snakke om været, som jeg, og antagelig mange andre med meg også gjør. Altfor ofte. Men den går fort, den høsten,og julen kommer like overraskende som naturlig, samme tid, hvert år.

Denne høsten har vært litt spesiell for vår del med tanke på at vi fikk Louis sent i august, så for meg har fokuset ligget alle andre steder enn på vær og tid – som egentlig har vært veldig deilig. Men derfor kom nok julen ennå fortere enn den pleier, og alt som skal gjøres er ikke blitt gjort. Så er det kanskje ikke så farlig heller, at alt ikke er gjort, for hva er det egentlig man MÅ gjøre?

Jo, man må ordne med gaver. Men det kan man som jeg skrev i forrige innlegg tenke litt annerledes og kreativt rundt. I dag har jeg for eksempel vært på Japan foto og printet mange fine bilder som jeg skal lime på akvarell ark, male litt rundt og gi bort som julekort gaver.

Og så må man kanskje handle mat. Og lage en eller flere julemiddager. Men det kan også bare være en hyggelig aktivitet, om man planlegger godt hva som skal spises, og kanskje hjelper hverandre i dagene før jul.

Denne desserten er et hett tips enten til julaften, eller om du skal ha gjester før jul eller i romjula. Vi skrev om Kolonihagen sine iskremer i vår, som selges på Rema 1000. De er så sykt gode, smaker på en måte både fresht og italiensk, og våre favoritter er pistasje, sjokolade og vanilje. Nå til jul har vi tenkt ut noen deilige, lettvinte sauser som forvandler iskremen til en helt perfekt dessert, enten alene eller sammen med en julekake.

3 varianter har vi laget:

Vaniljeis med rørte varme bjørnebær 

Vaniljeis med sjokoladesaus, og 

Sjokoladeis med esperesso og contreau 

Det hele er superenkelt. Bjørnebærene varmer du forsiktig med en skje sukker, smak til hvor mye sukker du vil ha, men siden iskremen er søt trenger de ikke ha så mye. Sjokoladesausen lager du ved å smelte kokesjokolade i vannbad og helle over iskremen. Tips; ha over noen gode nøtter også, for eksempel pistasje eller valnøtter. Og så er det voksen iskremen med espresso og contreau. Lag espresso, bland i en skvett contreau og hell over iskremen rett før den serveres. Denne toppingen er nydelig til både vanilje og sjokoladeis! Nam nam. Og god førjulsinnspurt. Husk at jul skal være hygge, ikke stress.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Kolonihagen

 

Leave a Reply