Oslo K på Fagerborg

Vi trenger alle våre egne små (eller store) stamsteder. Steder man ofte går til, hvor man vet man får det man vil ha. Steder som gir dagen en ekstra fin liten stund, eller rett og slett et mål for en tur, enten det er med barnevogn, med hunden, med en venn, eller med deg selv.

Et stamsted gir deg en følelse av tilhørighet i den byen du bor i, og det trenger vi vel alle å føle på i blant. Tilhørighet.

På Fagerborg i Oslo ligger Oslo K, en bitteliten kaffebar og cafe der de selger deilig kaffe, friske salater, enkle og gode rundstykker, og ikke minst helt nyyydelige croissanter.

En rusletur til Oslo K ble gjennom denne vinteren et fast mål for oss, i mange ulike ærender, og uansett vær var det verdt en tur ut når det som venter deg er en kaffe og croissant. Skal vi gå til Oslo K? Ja, ja, og atter ja!

Dagens kaffe og croissant for 49kr er en deal verdt pengene. Og kombinasjonen croissant og kaffe, enten det er med dagens kaffe, en latte eller en cappuccino, er uslåelig både til frokost, lunsj og ettermiddag.

De har en fin bar der du kan sitte, inne på Oslo K, men vi sitter som regel ute da vår firbente venn ofte er med.

Jeg vet ikke om det er mange som husker, eller har sett scenen i Breakfast at Tiffanys der Audrey Hepburn står utenfor Tiffanys og titter inn gjennom butikkvinduet på smykkene, ulastelig antrukket som alltid, med sorte solbriller, en kaffe i hånden som hun nipper til, og en croissant i en liten papirpose hun spiser på.

Vel, den scenen er magisk, like magisk som kaffe og croissant, og jeg tar alltid min croissant i papirpose, kanskje underbevisst for å føle meg litt som Audrey.

For akkurat som stamsteder så trenger vi litt glamour og dagdrømmer i hverdagen vår.

Leave a Reply