Kaffe og grøt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sort kaffe, havregrøt og hjemmelaget eplesyltetøy. Føles som en frokost man kunne servert på en bondegård for hundre år siden. Og det liker jeg 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har vært på morgenyoga, det er en av de beste formene for trening, synes jeg. Fysisk og psykisk trening i samme sleng. 

Så da jeg kom hjem laget jeg en god porsjon havregrøt, og en deilig kanne kaffe. Filip har kjøpt en ny kaffetrakter i glass som ser ut som en vase, så fin er den. Så jeg innbiller meg at kaffen smaker bittelitt bedre enn ellers. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg skulle tidlig opp og ut, gjorde jeg klar havregrøten i går kveld, det vil si at jeg tok en kopp med havregryn og to kopper mandelmelk i en kjele og satte det i kjøleskapet over natta. Det var veldig smart, for så svellet grynene i melken, og da jeg satte gryta på komfyren i morges var det bare å ha oppi to teskjeer linfrø, (som jeg liker), en klype salt og så var grøten klar etter ca 5-10 minutter på svak varme. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eplesyltetøy laget jeg også igår kveld, ved å koke to store skrellede epler i littegrann vann, på svak varme. Når eplene var helt myke hadde jeg oppi to spiseskjeer lønnesirup. Ha syltetøyet over på et glass og oppbevar det i kjøleskap. Sammen med litt friske blåbær og en skje granola så var grøten klar. 

Og kaffe. La oss ikke glemme kaffen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis du vil ha andre tips til topping på grøt kan du få det her; Havregrøt er ikke kjedelig   Les også Snø og Granola

Leave a Reply