Kanelboller før fødsel

Noen har mange cravings når de er gravide. Noe er kanskje også innbilning, eller ønsker man ellers ikke unner seg, men som man tillater seg under en graviditet. Personlig har jeg ikke hatt så mange spesielle lyster eller disse månedene, men fordi det er visse ting man ikke kan spise, som spekemat, upasteuristerte oster og vin, blir det naturlig andre ting man heller koser seg med. Bakverk og kakao, det er noe jeg har kost meg mye med, både i vår og nå som høstfølelsen kryper innpå.

Da jeg ble overrasket forrige onsdag med en babyshower av mine beste venner sto jeg egentlig å bakte kanelboller til nevøen og søstra mi. Det passet forsåvidt fint siden det da ble en del gjester inn døra, så sto jeg for desserten helt uvitende. En av venninnene mine fortalte at kanel kunne hjelpe til å sette igang fødselen, så hun hadde bakt kanelboller da hun selv var på overtid. Det visste ikke jeg, men det er jo det aller beste du kan kose deg med, hjemmelaget bakverk, så da bakte jeg like godt en runde til i dag. Og man trenger ikke være gravid for å spise kanelboller, bare så det er sagt.

De vi ikke spiser opp legger jeg i fryseren, det er veldig godt å ha liggende, så kan man bare varme opp så mange man vil en kveld man vil ha en bolle foran en god film eller tv serie.

Disse er enkel og lage, og suuupergode!

Ingredienser 

5 dl helmelk 

125 gram smør 

15 dl hvetemel 

1 pakke tørrgjær 

125 gram sukker 

1 teskje salt 

Kanel, smør og sukker til fyll 

Tilberedning

Varm melken i en kjele, ta kjelen av platen og ha i smør i terninger. Bruk en sleiv og rør rundt til smøret er smeltet i melken og la den avkjøles til den er ca 37 grader.

Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell på melk og smør blandingen litt etter litt mens du rører rundt. Bruk en sleiv og elt deigen i bollen til den er fast men absolutt ikke tørr, (heller litt klissete). Sett deigen deretter til å heve på et lunt sted i ca en time.

Del opp deigen i ca 14-16 biter på et melet underlag. Rull hver deig ut og kjevle eller bruk hendene til å lage deig bitene flate. Ha på et tynt lag smør, kanel og sukker på hver deigbit. Rull deretter sammen deigen til en snegle. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk hver bolle litt ned.

Sett ovnen på 200 grader, og stek bollene midt i ovnen i ca 20-25 minutter, til de er gyldne. Ønsker du blanke boller kan de pensles med egg før du setter de inn i ovnen!

 

2 comments

  1. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i søtt, men er gift med en svenske og “fika” med svenske (og sikkert også norske) kanelboller/snurrer er virkelig et unntak!
    Ønsker deg/dere nok en gang lykke til med det store og spennende som venter. Klem og gode fødselsvibber!

    1. Haha det er jeg så enig i, fika ble plutselig noe annet når man er sammen med en svensk, og spesielt med kanelboller 🙂 Tusen takk for lykkeønsker, vi venter i spenning. Fin mandag til deg!

Leave a Reply