Kantarell, kantarell, kantarell . .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har alltid villet være en av de som er flinke til å bruke naturen til å skaffe mat. Fiske, plukke sopp, bær, og gro sine egne grønnsaker i hagen. Men enn så lenge så er jeg ikke det. Joda, jeg plukker bringebær i hagen og blåbær bak hytta, men det blir ikke så autentisk som det jeg nevner ovenfor. Så mens jeg venter på å bli den ekte sopp-plukkeren som vet hvor alle godsakene befinner seg bruker jeg det steder der jeg faktisk vet hvor alle godsakene befinner seg, nemlig hos Gutta på Haugen. For uansett om jeg blir en sopp entusiast som plukker deilig sopp i skogen vet jeg ikke om jeg kommer til å finne favorittsoppen over alle, nemlig kantarell.

Kantarell, kantarell, kantarell, å hvor skal man begynne. Finnes det egentlig noe bedre?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For meg som er en sesongbasert matentusiast er det lite som slår gleden over å se kantareller i hyllene på butikken i august. Det veier opp for skuffelsen av at jordbærene er på vei bort. Kantareller er ikke billig, så man får ikke spist det like ofte som man kanskje ønsker- men det er også fint for så blir det eksklusivt og man slipper å bli lei. 

Kantareller kan man bruke til alt fra kjøttretter til risotto, men noe av det aller beste vi vet er å lage en enkel ristet eller grillet brødskive, med smørstekte kantareller. Det kan spises som en forrett, eller ved siden av en lun salat.

Her er oppskriften: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:

1 pose kantarell

Surdeigsbrød 

Frisk bladpersille

Gryere eller annen kraftig ost 

Smør 

Salt, pepper 

Tilbereding: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smelt smør i en panne og stek kantarellene til de er gyldne og gjennomstekt. Rist tjukke skriver av surdeigsbrød enten i brødrister, i panna eller på grillen. Smør på et godt lag smør, og ha kantarellene oppå så det bugner. Skjør skiver av gryere og legg oppå, sammen med bladpersille og krydder. 

Nyt, lukk øynene og kjenn på noe av det beste denne årstiden har å by på. 

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Gutta på Haugen

Leave a Reply