Klippfiskrøre, ruccolasalat med bakte tomater og sorte oliven med surdeigsbrød

Alle vet at man bør spise mye fisk fordi det er sunt og fullt av omega 3. Jeg vet det ekstra godt akkurat nå fordi jeg er gravid og tenker mye på at jeg får spist riktig så babyen får den næringen den trenger.

Men jeg synes ofte at det er litt vanskelig med fisk, eller vanskelig å lage fiskeretter som smaker skikkelig godt. Fiskeretter du virkelig har lyst på! Sushi er en ting- det har jeg personlig alltid lyst på, men så har man ikke nødvendigvis råd til å spise sushi hele tiden heller. Det blir mye laks på oss når vi spiser fisk, men så var det dette med variasjon. 

Denne retten med klippfiskrøre er en av de beste fiskerettene vi vet om. Vi har skrevet et innlegg om klippfisk og klippfiskrøre før, som du kan lese her. Og laget bacalao som også er basert på klippfisk som du kan lese her

I dag har jeg fulgt min egen klippfiskrøre oppskrift som jeg synes er supergod, i tillegg til at jeg laget en salat til. På den måten ble det til en fullverdig middagsrett. Salaten består av ruccolasalat, bakte cherrytomater og sorte oliven. Ordentlig godt ved siden av toast med klippfisk.

Ingredienser

Cirka 400 gram utvannet klippfisk. Du kan kjøpe fisk du må vanne ut selv, dette tar 2 -3 dager. Det gjorde vi denne gangen.

1/2 kopp matfløte

Et par skjeer smør

2 hvitløksfedd

Parmesanost

Landbrød eller surdeigsbrød

Ruccolasalat

2 stilker med cherrytomater 

Sorte oliven 

Olivenolje 

Tilberedning 

Hvis du kjøper klippfisk som ikke er vannet ut legger du den i kaldt vann og lar den stå i 2-3 dager. Skift vannet 2-3 ganger om dagen. Når den er vannet ut koker du den i en gryte med 1-2 ss smør, i ca 8 minutter, til fisken er myk. Hell i en halv kopp fløte og 1-2 oppkuttede hvitløksfedd. Bruk en sleiv og rør rundt til fisken er oppløst i mindre biter og blandet inn i sausen. Ha blandingen over i en litt dyp ildfast form. Riv et lag parmesanost over, og gratiner i ovnen på 250 grader til toppen har fått en gylden skorpe, ca 15 minutter.

Legg cherrytomater med stilk og sorte oliven på et bakepapir oppå en stekeplate. Dryss over litt olivenolje. Sett øverst i ovnen og la det bake i 20 minutter, til tomatene nesten er brent, (men bare nesten). Når tomatene og oliven er ferdig bakt legger du de over seng av ruccolablader. Hell kraften som kommer fra tomatene over salaten. 

Server klippfirksrøren på ferskt eller ristet brød, sammen med ruccola og tomatsalat. 

 

4 comments

  1. Gratulerer med graviditet! Går selv gravid nå og det er spennende?

    1. Tusen takk, det er svært spennende og gøy 🙂 Gratulerer til deg også, håper du får en fin og deilig vår!

  2. Denne oppskriften er fantastisk! Det har blitt min signaturrett til tapasbordet. Tusen takk!

    1. Å så utrolig koselig å høre Astrid! :))) Den er en vinner, så glad du liker den og!

Leave a Reply