Kolonihagen

_dsc2212

Når du entrer inngangen til Kolonihagen kommer du inn i Oslo’s vakreste bakgård. På venstre side ligger Mina Milanda, en blomsterbutikk så nydelig at du ønsker deg blomster på alle kanter- til enhver tid. Hennes blomster finner du også på bordene hos Kolonihagen. 

_dsc2219

Det er like stemningsfullt sommer som vinter, men selvom bakgården naturlig nok blir mindre brukt om vinteren er den på sitt koseligste nå før jul. Lys og blomster utenfor, og gjennom de hvite vinduene ser du peisen som brenner og folk som spiser og drikker. Du vil inn. 

_dsc2247

Maten på Kolonihagen er økologisk, med en liten meny som gjør det lett for folk med beslutningsvegring (som undertegnede) å bestemme hva man vil spise.

Det føles lunt inne på Kolonihagen. Betonggulv, marmor og tre, med en stor peis i hjørnet. Det er rustikt og samtidig stilig. 

_dsc2257

Da vi bodde på Frogner for et par år siden gikk vi iblant til Kolonihagen om kvelden når vi skulle kose oss. Det er et sted som passer for alle aldre, venner, par, større og mindre selskaper. Det er også et veldig hyggelig sted å spise lunsj, det var hit vi tok med våre svenske venner for et par helger siden. 

_dsc2263

Brødet fra Kolonihagen er ferskt og sunt. Min favoritt er rugbrødet, sammen med smøret er det så utrolig godt. Det kan man også kjøpe med seg hjem etter man har vært der og spist, eller stikke innom om du bare vil ha godt brød til frokosten.

Gresskarsuppa jeg spiste til forrett var en av de bedre suppene jeg har smakt. Den hadde bokhvetekorn i seg og gresskarkjerner på toppen. Kremet, mektig, og veldig rik på smak. 

_dsc2338

_dsc2393

Vi spiste oss gjennom mange retter, som lettrøkt laks med cottage cheese, piggvar i smørkrem, torsk med rogn og saltbakt sellerirotpure, og stekt And med rødkål. Bygotto, som er Kolonihagens svar på risotto, består av svinekjake og kongeost og var blant de beste rettene. 

_dsc2374

_dsc2409

_dsc2383

Til dessert har de en ostetallerken med norske oster som er så god! Hjemmebakt knekkebrød og fikenchutney følger med. Jeg som er så glad i ost kunne hatt den som en del av middagen ved siden for eksempel den deilige gresskarsuppa. Men den er topp som en dessert også, sammen med et godt glass rødvin eller dessertvin. 

_dsc2340

_dsc2436

Når man først har slått seg ned på kolonihagen føler man ikke noe stress med å skulle dra. Den lune, varme stemningen bidrar til det. 

_dsc2291

Og så går du til slutt ut i den kjølige vinterlufta, ser bakgården som ligger og glitrer med alle lysene og gleder deg litt til du skal tilbake. 

_dsc2238

Leave a Reply