Kolonihagens ekologiske matkasse

Det smerter litt å si at jeg har følt på en høst stemning de siste par dagene. Elsker egentlig høsten, og alle årstider, det er bare litt for tidlig. Kanskje vi får en “Indian summer” helg her i august som er vel og bra, kjenner bare at man virkelig ikke har fått badet nok til å være ferdig med sommer for i år. Men på den andre siden, når blir man egentlig ferdig med sommeren.

Vel, sommer eller høst så er det hverdag. Ingen helt vanlig hverdag her i heimen, hvor spesielt jeg går å teller hver dag som nærmer seg termin. Men det er og blir hverdag uansett hvordan man føler, og vi liker hverdagen.

Handling er noe jeg vanligvis synes er både koselig og gøy, om jeg er i de rette butikkene. Nå kan jeg ikke bære så tungt, og energien er litt svekket, så handling blir ikke det samme overskuddsprosjektet. For mange familier er det sjelden et overskudd å handle, men noe man faktisk er nødt til å få gjort.

Kolonihagen, som vi samarbeider med har en veldig deilig middagskasse der du får ingredienser til tre forskjellige middager, både smakfulle og sunne. Vi fikk en slik kasse på døra mandag kveld og jeg må si det var utrolig deilig å få trekassen inn i stua fylt med både kjøtt, fisk, grønnsaker og annet godt.

Ved siden av ingrediensene ligger det et oppskriftshefte med de tre rettene. Jeg vil si kassen passer like godt til voksne som til barn, all mat gjør egentlig det – så lenge du justerer krydder mengden, som det er lett å gjøre. Et tips er å ha ulike krydder også ved siden av når man spiser, du kan for eksempel ha chiliflakes eller kajennepepper til voksne, og paprika pulver til barn, så får man den styrken og smaken man ønsker som dryss over retten 🙂

I går laget vi pasta bolognese, som var en av de tre oppskriftene. Siden vi bare er to voksne foreløbig hadde jeg litt ekstra chili og hvitløk i sausen, men den er supergod også uten. Kjøttdeigen er som alle de andre ingrediensene økologisk og det er en tilfredstillende følelse å spise en middag full av gode smaker og samtidig vite at ingrediensene kommer fra de beste produsentene.

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Kolonihagen.

 

Leave a Reply