Koseligste frokosten i by’n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg var 16 år begynte jeg på Hartvig Nissen videregående skole. Den ligger på Frogner i Oslo, et av de mest urbane og fine strøkene av byen. Det var eksotisk, spennende og skummelt på mange måter. For det første kjente jeg ingen, jeg begynte der alene uten noen av vennene mine fra ungdomsskolen. Så skulle jeg få holde på med drama og teater på ordentlig, hver eneste dag, det aller beste jeg kunne tenke meg. Og så lå skolen i byen. Jeg hadde vokst opp på Ullevål og mest frekventert mellom hjemme og Sognsvann, der både skole og fotballen lå. Nå måtte jeg ta to trikker for å komme til skolen, som var verdens flotteste hvite majestetiske bygning i Niels Juels gate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årene mine på Nissen var både fine og tøffe. Men en av de tingene jeg husker som et veldig godt minne, var lunsjene vi hadde på Åpent Bakeri. Om du bor i Oslo kjenner du nok til denne kjeden, som ligger litt forskjellige steder rundt omkring i byen. Den gangen hadde de bare filialen på Frogner, og der dro vennene mine og jeg i storefri og kjøpte lunsj. Det kostet 10 kroner for et valgfritt rundstykke, og så fikk du smør og nyrørt jordbærsyltetøy ved siden av. Drakk man bare vann kunne man altså få en skikkelig god frokost eller lunsj for en bra pris når man var ungdom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi følte oss voksne og selvstendige når vi satt der og gumlet tykke skiver av rundstykker med masse smør og syltetøy. Det var en deilig fristund på dagen, og den gode følelsen får jeg fremdeles når jeg går inn i filialen på Frogner. Etter skolen begynte jeg å jobbe fulltid på deres andre butikk som lå i Ullevål Hageby, hvor jeg bodde. Avdeling Plaza heter den, og jeg synes fremdeles det er litt vemodig at de som jobber der ikke kjenner meg, (selvom det nå er 10 år siden jeg sto der selv). Heldigvis er det samme sjef.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rundstykkene koster ikke lenger 10 kroner, men ellers er alt likt. Mine favoritter er valnøttrundstykke, muslirundstykke, og croissantene. De er magiske. Eller er alt annet og veldig deilig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så her startet vi vår helg. Blir ikke bedre enn det. Kaffe, brød, smør og syltetøy. I am happy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply