Kveldskos

Nå som vi har et barn på halvannet år er vi blitt en ganske standard “tidligspisende småbarnsfamilie”. Fiskepinner og pasta er favoritter. Vi spiser middag nesten hver dag, mellom fem og seks. Det er faktisk koseligere enn jeg hadde tenkt, og helt rett. Ikke orker jeg å lage en full middag to ganger, og det er heller ingen grunn til at Louis skal spise middag alene, når han ikke må.

Men. Kveldene er fremdeles til for kos, og jeg liker godt dette med at alle nye faser og epoker i livet kan bidra til kreativitet og endringer, om man bare er litt åpen for det. Som at det med å spise en tidlig middag lager rom for en hyggelig aftens.

Hadde jeg ikke hatt småbarn ville jeg uansett laget denne retten som middag, helt sikkert. Det er noe av det beste vi vet, snackstallerkner i ulike varianter.

Vi laget chips av coppa, en type spekeskinke som er blant våre favoritter.

Man spiser vanligvis coppa og andre skinker uten at den er stekt, med mindre det er på pizza. Men å lage det som chips, ved rett å slett å dekke et stort brett i ovnen med tynne skiver av coppa som sprøstekes var skikkelig skikkelig godt.

Sammen med coppa chips hadde vi en deilig grønnkålsalat bestående av grønnkål, avokado, ristede pistasjekjerner og eplebiter. Olivenolje, rødvinseddik, salt og pepper.

Og ost og brød. Så klart. Hallo. Man kan vel ikke ha en skinkesnacks uten brød og ost 😉 Lyst surdeigsbrød og en 6 måneder manchego ost fra Gutta på haugen.

Leave a Reply