Kyllingburger

Denne uken er det mye som skal gjøres, både av jobb og annet. Mystisk nok har ting en tendens til å komme samtidig, i stille perioder kan jeg ønske at det skulle skje litt mer, men det burde man egentlig ikke – man burde nyte når det er stille, for plutselig er det “alt for” mye å gjøre 🙂 Men samtidig er det sånn for mange at man nesten blir mer effektiv om det er mye som skal gjøres, og det er kanskje egentlig heller ikke så rart.

Det som i alle fall er sikkert og visst er at man innimellom ikke kjenner for, eller helt har tid og overskudd til å stille seg på kjøkkenet å lage middag. Men man må ha middag, og i de fleste familier så må man lage middagen selv også. Selv jeg, som elsker å stå på kjøkkenet når jeg har tid og ro, kan i blant bli litt matt av å tenke at jeg må begynne på maten når man kommer hjem fra jobb.

Men så kan man faktisk få laget ganske så god middag – uten at det hverken tar masse tid eller energi. Man må bare være litt kreativ, og det er jeg heldigvis. Så i dag har vi hatt kyllingburger til middag. Så smakfullt, og så kjapt å tilberede, og veldig koselig å spise.

Som jeg har skrevet liker å ha ting i fryseren, så man ikke alltid må handle så mye i butikken. Kyllingfilet, blant annet er fint å ha. Nå kom jeg på at jeg også hadde hamburgerbrød i en skuff. Disse er ordentlig gode brød fra Handwerk surdeigsbakeri, så det gjør også middagen sunn. Har du ikke hamburgerbrød tilgjengelig kan du helt fint bruke et godt lyst brød, landbrød for eksempel – jeg synes det nesten er like godt som hamburgerbrød. I alle fall når man lager det hjemme.

Potetebåtene er det eneste som tar litt tid – det går fort å tilberede istand men de skal jo stå noen minutter i ovnen. Det smarte er å koke potetene først, så tar det ikke så lang tid.

Så, håper denne retten kan bli en favoritt for deg også – i en travel, eller rolig hverdag 🙂

Ingredienser

2 – 3 hamburgerbrød

2 store kyllingfileter

Cheddarost

Bacon (valgfritt)

Salatblader (jeg bruker romanosalat)

Store tomater

Sennep

Aioli

4-6 poteter (avhengig av størrelse)

Hvitløksfedd

Olivenolje

Tilberedning

Kok opp vann i en kaserolle og la potetene koke til de er ca halvkokt. Skjær dem i skiver og ha i en ildfast form med hvitløksfedd, olivenolje og litt halvsalt over. Sett ovnen  på 200 grader. Bak kyllingfiletene og potetene i hver sin form i ovnen, ca 20 minutter. Når kyllingfiletene er nesten ferdige tar du de ut. Skru opp temperaturen til 250 grader. Legg på ost og sett kyllingfiletene inn igjen. La poteter og kylling få en ekstra liten stekekant og osten smelter.

Skyll og skjær opp salatblader og tomatskiver. Stek bacon i pannen. Ta ut poteter og kylling og la brødet varmes i ovnen i noen minutter. Server kyllingburger med frisk salat og tomat, bacon, sennep, aioli og potetbåter.

Bon apetit!

Leave a Reply