Kyllingsalat og bruschetta

Vi har akkurat kommet hjem fra et døgn på reisefot i forbindelse med et spennende samarbeid vi gjør i disse dager. I går kveld var vi på et idyllisk og ekstremt koselig hotell rett utenfor Åndalsnes, spiste kjøttgryte og drakk rødvin foran peisen og kikket ut på fjellene. Og i dag fikk vi gått en tur i vinden med fjellene som utsikt og sola i ansiktet. Der kunne jeg blitt en uke.

Men pliktene kaller tilbake i byen, og da falt valget på en middag som ikke krever altfor mye tid- men som smaker svært godt. For det trengte vi i kveld. 

Ristet eller grillet brød toppet med noe godt, og en deilig salat, synes jeg personlig er blant den beste kombinasjonen som finnes. Da får man i seg både masse bra næringsstoffer, i tillegg til at det smaker skikkelig godt. 

Siden jeg hadde både brød, tomater, manchego ost og aioli i kjøleskapet ble det til en slags bruschetta. Ved siden av det laget jeg en frisk og deilig grønnkålsalat med ovnstekte kyllinglår. 

Ingredienser 

1/2 pose grønnkål 

1 liten rødbete 

1/2- 1 avokado 

2 kyllinglår 

Pinjekjerner 

Bladpersille 

Sitron 

Olivenolje 

Salt

Pepper 

2 tykke skiver surdeigsbrød 

1-2 store tomater 

Manchego ost

Aioli 

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader. Legg kyllinglårene i en ildfast form og strø over litt salt, pepper og en dæsj olivenolje. 

La kyllingen steke til skinnet er krispt og gyllent, og kyllingen gjennomstekt. Ca 30 minutter hadde jeg de i ovnen, men bare sjekk litt underveis. 

Skyll og kutt grønnkålen i strimler og ha den på et fat. Bland inn saften fra 1/2 sitron og en klunk olivenolje med hendene. Rist pinjekjerner i en tørr panne, og kutt opp rødbete og avokado i tynne skiver. 

Skjær to tykke skiver av et surdeigsbrød og legg de inn i ovnen. La de riste til de er godt stekt, men ikke brent. Kutt tomatene i tykke biter, og bland de sammen med et hvitløksfedd og litt olje. Smør et godt lag aioli på hver skive, skjær manchego ost som du legger over og topp med tomatblandingen. 

Når kyllingen er ferdig drar du kjøttet fra beina, blander det sammen med kraften de har stekt i- og legger det over grønnkålen. Ha på rødbete og avokado, og dryss til slutt pinjekjernene over salaten. 

Server salaten sammen med toast og eventuelt litt ekstra aioli.

Leave a Reply