Kyllingsandwich i hagen

I den perfekte verden står jeg gjerne på kjøkkenet med både tid og ro tilgjengelig. Steker en hel kylling i ovnen, lager suppe på skroget og middag av filet og lår, -kyllinggryte av det overflødige kjøttet.

I den realistiske verden har jeg ikke alltid hverken tid eller ro til dette. Jeg gjør det absolutt i blant. Nå i sommer for eksempel syntes jeg det var deilig med de lange lyse kveldene, en stor grill tilgjengelig og overskudd til ordentlig matlagning.

Men det er veldig fint å ha noen alternativer i en hektisk hverdag, som både er godt, sunt og bra. For eksempel en pakke med skivet, ferdigstekt kylling du kan spise uten å gjøre så mye annet enn å ta opp pakningen.

I dag laget vi en deilig lunsj i hagen hos mamma, med ferdig stekt og skivet kylling fra Den Stolte Hane.

På ristet surdeigsbrød sammen med ramsløkaioli, blandet salat, en kraftig blåmuggost og epleskiver rett fra treet. En nydelig kombinasjon for både liten og stor.

(Ramsløkaiolien kan du enten kjøpe ferdig eller lage selv. Lager du den selv blander du enkelt inn ramsløk i aiolien. Får du ikke tak i ramsløkaioli eller ramsløk kan du selvfølgelig bruke en klassisk aioli).

Skivet kylling kommer i ulike smaker. Naturell som vi bruker her,  med cæsarsmak, mild chili og ingefær, thai og satayspyd og soltørket tomat. Passer supert både på sandwich og i salater synes vi.

Den Stolte Hane jobbet vi med i serien “Skambra mat” som vi laget for Matkanalen – der vi lærte mye om norsk kyllingproduksjon på Jæren. Vi fikk være med inn i kyllinghus, snakke med kyllingbønder og veterinærer om hvordan norske kyllinger har det, forskjellen på saktevoksende og rasktvoksende kylling, og fordommene rundt kyllingdrift i Norge. Det var både gøy og lærerikt, og nå er vi glade for å fortsette samarbeidet. Vil man se serien, kan man gjøre det her “Skambra mat

I samarbeid med Den Stolte Hane

2 comments

  1. ser nydelig ut! kan jeg spørre hvor buksene dine er fra? utrolig fine!!

    1. De er fra Zara, kjöpt ganske nylig :)) Tusen takk!

Leave a Reply