La grønnkålen entre inn i ditt liv

_DSC6264

Den siste tiden har flere og fler fått øynene opp for grønnkålen. Vidunder grønnsaken, – som smaker godt, og er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og helsebringende plantestoffer. Den er i samme familie som broccoli og annen kål, og den kan tilbredes varm, men er like god (nærmest bedre om du spør meg) kald. Du får den servert på noen utvalgte supersunne cafeer her hjemme, men jeg vil at grønnkålen skal få den plassen den fortjener og jeg gleder meg til jeg ser den på en meny ved siden av en hamburger og fries, for eksempel.  Inntil da får vi lage det hjemme. I mitt kjøkken brukes den hyppig – og kanskje du neste gang du lager en salat bytter ut ruccola eller issalat med grønnkål?

Her får du oppskriften på en av våre favoritt salater!

_DSC6279 copy_DSC6387 copy

Du trenger:

1 pakke grønnkål

1 grapefrukt 

1 stor neve gresskarkjerner 

pecorino ost 

1 avokado 

olivenolje og sitron til dressing 

baguett 

Sånn gjør du:

Hakk opp grønnkålen og ha den i en bolle. Hell over krystet sitron og olivenolje og bland godt sammen. Siden grønnkålen er såpass kraftig i konsistensen i forhold til annen salat blir det godt om dressingen får marineres litt inn i den før den serveres. Kutt grapefrukten og avokadoen i skiver, og legg på toppen av salaten. Gresskarkjernene rister du lett i pannen, og strør over til slutt, sammen med raspet pecorino ost. Server sammen med en god baguette!

NB; om du vil ha retten mer matig, kan du servere den med en god pølse eller skinke ved siden av. Det gjør vi ofte her hjemme 🙂

_DSC6305_DSC6366

 

Leave a Reply