Lemonade og sommer

Jeg tror vi nordmenn og skandinaver topper listen over sommerklisjeer. Grilling, bading, solnedgang med farge i kinnene og reker på loff. Hvitvin, øl, og jordbær. Sommersanger, sommerfester, sommerstemning. Over en lav sko. Men er det så rart da? Her vi kaver rundt i mørke flere måneder av året. Fryser så vi får vondt i kroppen og lengter etter sol til den altfor tørre kroppen vår. Nei, det er ikke rart. Det er så ekstremt forståelig, og det er fantastisk deilig. Jeg elsker alle sommerklisjeer og sommerkos, akkurat som jeg elsker sommeren.

_DF15329

Selv dropper vi treningstudio i sommermånedene, og finner heller treningsøvelser ute i naturen. Løping, sykling i byen og spasering istedenfor buss. For de som er gode til å svømme har man jo det aller beste svømmebassenget tilgjengelig også.  Den beste starten på dagen for meg er en joggetur rundt øya der vi har hytte, etterfulgt av morgenbad. Helst bader jeg hver morgen før frokost. Maten smaker som de fleste morgenbadere vet, svært mye bedre etter at hodet har vært under saltvann. Man får liksom en helt annen apetitt, og lite er bedre enn å sitte å tørke oppe på hytta mens man gomler hjemmebakt brød med gulost.

Innimellom all hyggen er det fint med noe forfriskende og deilig som gjør kroppen godt. Vi har laget en agurk og sitron lemonade som er superdeilig og enkel å tilberede. Perfekt til lunsj eller om du bare ønsker noe godt å drikke i sola. Om du vil å gjøre den mer kveldsvennlig kan du ha oppi en dæsj hvit rom. Nydelig kombo.

_DF15380

Du trenger til to glass: 

1 agurk 

1/2 sitron 

1 lime 

1 bit ingefær 

Farris 

8 isbiter 

Agavesirup 

Mynteblader 

(Hvit rom)

_DF15397

Sånn gjør du: 

Skrell 1/2 agurk og skrap ut frøene i midten. Skrell ingefær og ha agurk og ingefær i en blender eller stavmikser sammen med saften av 1/2 sitron. Miks godt sammen. Rør inn 3-4 Ts agavesirup (avhengig av hvor søt du vil ha den) Om du vil ha kraftige myntesmak kutter du opp noen blader og har i blandingen. Om du kun ønsker et hint av mynte legger du bare noen blader på toppen av glassene etter du har helt oppi drinken. Skjær 4 skiver av den resterende agurken. Legg to skiver oppi hvert glass så de ligger helt inntil glasset. Ha fire isbiter i hvert glass og en limeskive. Hell over blandingen og fyll deretter opp glasset med farris.

 

 

Leave a Reply