Libapizza

Om to dager drar vi til hytta på Veierland med Mamma. Gleder meg til å åpne den for sesongen, gå turer rundt på øya og lage god mat og store middager. Og spise påskeegg så klart. Det er rart å tenke på at vi dro derfra Filip og jeg i høst, etter å ha bodd på hytta i nesten tre måneder – og så er det “allerede” snart en ny sommer.

Våren på hytta er nydelig, og et godt alternativ til fjell påske.

Vi flytter inn i nytt hjem om en uke, så det er hektiske dager med mye som skal fikses før vi pakker det vi eier og har å endrer adresse fra Grunerløkka til Lindern. Det blir et nytt kapittel i livet, som er både spennende og fint.

På hytta i helgen planlegger vi å lage lam til påskeaften i tradisjon tro, grille og kanskje fiske. Og bake brød må vi gjøre. Men nå i disse dagene før vi drar er det ikke så mye tid eller overskudd til timer på kjøkkenet. Og slik er det nok mange som har det, både titt og ofte. Da er det ganske deilig og smart med noen enkle løsninger på hvordan du kan få istand en herlig middag – på null komma niks.

Libabrød, et tynt og supergodt arabisk brød har lenge vært en favoritt hos Filip, og jeg skjønner hvorfor. Og så er det så billig. En pakke med fire brød koster rundt 12 kroner. Du får kjøpt dem i de fleste grønnsaksbutikkene som ligger rundt omkring, i Oslo har vi en på Sagene, en på Bjølsen, et par på Frogner osv.

Så i dag har vi laget pizza av libabrød – akkurat som Filip gjorde i baren han jobbet på i Gøteborg innen han flyttet til Oslo. Du kan toppe brødet med akkurat det du liker aller best, slenge det inn i ovnen i noen minutter, og vips; en saftig og god middag. Vi toppet med følgende:

Asparges, basilikum, fetaost og salsiccia salami på bunn med tomatsaus (1 boks hermetiske tomater, 1 fedd oppkuttet hvitløk, olivenolje, salt og pepper kokes sammen i ca ti minutter) 

Artisjokk, parmesanost, parmaskinke og friske cherrytomater med oppkuttet hvitløk og olivenolje, på hvit bunn med Creme Fraiche 

Det hele er så enkelt at jeg smurte på saus, la på topping og stekte pizzaene midt i ovnen på 250 grader i ca ti minutter. Vi var tre personer, og da var fire brød som det er i en pakke helt perfekt mengde. Resten må du bare prøve deg fram med, jeg kutter alltid opp en del og så strør jeg over og ser underveis hvor mye som behøves av hver ingrediens. 

Mamma, Filip og jeg mener alle tre det er den beste hjemmelagede pizzaen vi har spist 🙂

 

4 comments

  1. Hei, takk for en kjempefin blogg med helt trolig fristende mat og enkle men herlige oppskrifter. Kom over denne deilige oppskriften og lurer på hvor dere får tak/ hvordan dere tilbereder artisjokk? Jeg er stor fan av marinert/syltet artisjokk a la slik man får på en god antipasti-tallerken, men synes det er vanskelig å få tak i

    Hilsen Stine

    1. Hei Stine! Det var utrolig hyggelig å høre 🙂 På pizza bruker vi faktisk ganske ofte artisjokk på burk, men vi er veldig glade i å koke en hel fersk artisjokk til feks salater. Se en av våre oppskrifter her http://gitteogfilip.com/deilige-artisjokk/ , du kan også søke på artisjokk på bloggen så kommer det opp et gjeng forskjellig varianter som vi laget. Håper du får en fin sommer!

  2. Hei! Takk for nydelig oppskrift! Jeg har prøvd denne oppskriften et par ganger, men jeg synes ofte libabrødene blir litt for harde. Har dere vann på dem før steking eller har jeg bare kjøpt en type som blir sprø fortere? Hilsen Pauline

    1. Hei! Ja dette er ju en av våre hverdagsfavoritter, går så raskt og er så godt 🙂 Teste å steke på höy värme under kort tid, så ska de nog klare seg helt fint. At det blir litt sprö kan ju bara väre deilig, men skjönner at man ikke vil ha de som knekkebröd. Men test det, så ska det nog gå!

Leave a Reply