Libapizza

Om to dager reiser vi til Toscana, på en kombinert jobb og ferie tur – hele familien. Så i kveld tyvstartet vi Italia vibben litt, med å lage pizza til kvelds, etter en lang dag med dugnad i bakgård og innedugnad i heimen.

Vår go – to om vi vil ha pizza men ikke helt har tid/overskudd til å lage deigen er å bruke libabrød eller tynne nan som bunn til pizza. Det er ganske genialt, du får den sprø bunnen, det er utrolig lett å slenge sammen og det smaker fantastisk.

Jeg hadde lyst på noe enkelt og ganske klassisk italiensk, så vi laget hvite pizzaer, som vil si at Creme Fraiche er sausen, istedenfor tomatsaus.

Deretter toppet vi med mozarellaost, litt parmesanost og hele cherrytomater. Rett inn i ovnen på høy varme, nærmere 250 grader, og så skal de steke til osten er smeltet og kantene gyldne. Denne bunnen er jo da allerede stekt, så du trenger bare å følge med på fyllet.

Det vi laget som er nytt og dere skal få konkret oppskrift på her var en frisk saus vi helte over pizzaen etter den var ferdig stekt. Noen liker kanskje rømmesaus på pizza, i Italia har de som regel olivenolje eller chiliolje, men man kan også ha en saus som denne – det ble veldig deilig.

Sausen passer så klart til andre ting enn pizza også. Du får mål her men det er lurt å smake seg litt fram, om du ønsker den mer flytende har du i litt mer olje, mer syrlig har du i mer limejuice, ønsker du den tykkere kan du har mer nøtter og bladpersille enn veske.

Ingredienser

To never bladpersille

1 1/2 dl olivenolje

1-2 never valnøtter

saften fra 1/2 lime

Noen dryss chiliflak

1 fedd hvitløk

1 klype salt

Tilberedning

Bland alle ingrediensene i en stavmikser og miks til alle store biter er utjevnet og du har en tykk saus. Smak, og juster ved behov. Så er det bare å helle på den nystekte pizzaen og njuta på 🙂

Leave a Reply