Lørdagskos med grillet ostesmørbrød fylt med rødbete og snøfrisk

Minner, er en fin ting. Minner kan man nemlig lagre, og spare på i lang tid, og bli minnet på igjen og igjen. I alle fall fine minner. Vonde minner kunne man i grunnen klart seg greit uten, men som med det meste her i livet finns det både positive og negativer sider også ved minner.

I dette innlegget skal vi fokusere på et godt minne. Og kanskje må vi bare akseptere de litt vonde minnene, for å få lov til å ha alle de gode?

Da Louis var tre dager gammel var vi på vår første trilletur ute i offentligheten. Det var nesten rart å gå rundt med ham i vognen, som en ekstremt dyrebar skatt man selv følte på absolutt hvert sekund, i en tilstand som var helt ny og overveldende, mens hele verden omkring oss så til å være akkurat som før.

De første dagene etter fødselen ble jeg så akutt sulten, og som alle vet smaker mat ekstra godt når man er sulten. På toppen av St. Hanshaugen parken, i sola med vårt nyfødte barn sovende i vognen spiste vi grillede ostesmørbrød fra “Melt”, og drakk vann.

Mitt ostesmørbrød hadde snøfrisk, ruccola, rødbeter og en annen hvit smeltet ost på, og det var så utrolig godt. Tykke, ristede surdeigskiver var det og.

Til min store skuffelse tok de plutselig denne kombinasjonen vekk fra menyen, så nå må vi lage den hjemme istedenfor. Men det er i grunnen ikke så feil det heller. Vi har byttet ut ruccola med babyspinat, (men ruccola er like godt). Og så valgte vi manchego som ost nummer to.

Denne er et must try. Tro meg.

Ingredienser 

Surdeigsbrød

Snøfrisk

Ruccola eller babyspinat

Kokte, skrelte rødbeter. (til en toast trenger du ca 1/2  rødbete, avhenger av størrelsen)

Olivenolje

Manchego ost

Basilikum

Flaksalt

Tilbereding 

Om rødbetene ikke er kokte fra før koker du disse til de er myke, med skall på. Deretter avkjøles de, skrelles, og skjæres i tynne skiver. 

Kutt skiver av surdeigsbrød. Du trenger to skiver pr ostesmørbrød. Smør et godt lag snøfrisk på en skive, legg deretter på et lag med ruccola eller babyspinat, skivede rødbeter, og topp med et godt lag manchego ost. Kryst over litt olivenolje på den andre skiven og legg den oppå den med pålegg.

Om du har toastjern toaster du skivene i det, har du ikke det (som oss) legger du skivene på et bakepapir, inn i ovnen som er på 225 grader og lar de ligge der til skivene ser ristet ut og osten er smeltet. 

Nyt med litt frisk basilikum og et lett dryss med flaksalt. 

 

Leave a Reply