Lørdagspizza

Det er ingen hemmelighet at jeg er opptatt av estetikken ved maten vi lager. Generelt blir jeg ofte inspirert av farger jeg ser, i blomsterbutikker- i naturen, i klær. Denne inspirasjonen bruker jeg da også i matlagning. Jeg liker at farger harmonerer, og selvom smak selvfølgelig er det aller viktigste er estetikken på en god nr to. 

Vi var i Tromsø på jobb for et par uker siden. Man tenker kanskje at der er mest naturlig å spise fisk når man er i en kystby som det, men vi endte opp med italiensk pizza to kvelder på rad. Hehe. Det var helt enkelt fordi den pizzeriaen vi ramlet inn på den første kvelden vi ankom sent, slitne og sykt sultne viste seg å ha den aller beste pizzaen jeg har spist – i Norge, den var magisk. Så enkel, så vanvittig god. 

Vi måtte ta en liten pizzapause etter de to kveldene der- men i dag har vi laget pizza hjemme. Hvit vel og merke, er nesten ingen vist å hoppe etter Wirkola på den margherita pizzaen vi fikk servert i Tromsø. 

Jeg elsker hvit pizza og, i alle former og varianter. I dag har vi laget en ny vri, med norsk rømme, fersk spinat, hvitløk og to varianter av mozzarellaost. Det er nemlig en mozzarella som ser mer ut som vanlig gulost- som er veldig fin å ha på pizza.

Så deilig ble den! Og denne pizzaen er like perfekt å lage til en brunsj eller lunsj- det vil jeg nesten anbefale. 

Ingredienser til to pizza

Oppskrift på pizzabunn

1 boks rømme, vi brukte Rørosrømme 

1 pose spinat 

2 – 3 hvitløksfedd 

1 boks mozzarella i hardform 

2 myke mozzarella 

Olivenolje 

Chiliflakes 

Tilberedning

Sett ovnen på 225 grader. La stekeplaten stå i ovnen så den blir varm. Kjevle pizzadeigen til to tynne bunner. Halvstek pizzabunnen i ovnen uten fyll – ca ti minutter. Jeg steker en av gangen. 

Ta ut bunnen, og smør på et godt lag rømme. Legg et tykt lag oppkuttet spinat sammen med finkuttet hvitløk over bunnen. Dryss deretter over et lag med den harde mozzarella osten- og avslutt med en klunk olivenolje. La pizzaen steke til den er nesten ferdig- altså gylden på toppen og i skorpene, men ikke helt. Da tar du den nemlig ut igjen, og legger på en fersk mozzarella i biter. La den steke igjen noen minutter til den ferske mozzarella osten har smeltet. 

Ta ut pizzaen og server med litt chiliflakes på toppen 🙂

6 comments

 1. Har du lyst til å dele navnet på denne fantastiske pizzeriaen i Tromsø? 😀

  1. Casa Inferno heter stedet, virkelig og anbefale 🙂

 2. Hei! Pizzaen så veldig god ut, må prøve den til helga! Hvor spiste dere pizza i Tromsø?:) Digger bloggen btw.

  1. Hei! Så koselig 🙂 Ja det ble så godt med hvit pizza, mozzarella og spinat, vi laget en slik og en med tomat – topp kombo. Vi spiste pizza på Casa Inferno i Tromsø, virkelig sjukt god pizza.

 3. Gitte og Filip, helt nydelig blogg dere lager.
  Jeg leser den, og scroller instaen regelmessig..hvordan dere harmonerer simplicity, harmoni og smak; imponerende!

  Lite spørsmål til retten; hvor får du kjøpt “hard” mozzarella?

  /Marie

  1. Så hyggelig melding! Vi trenger folk som deg som deler de verdiene =)! Vi kjøpte mozzarellan på Gutta på Haugen i Oslo, vet dessverre ikke helt hvor ellers du får kjøpt den. Ønsker deg en topp kveld!

Leave a Reply