Lun spinatsalat med ørretfilet

Kanskje vi er inne i en fiske-steam her etter jul…  Uansett er det alltid deilig (0g sunt) med gode fiskeretter, og denne lune salaten med bakt ørret funker perfekt til middag, selv midt på vinteren når snøen laver ned som den har gjort her hos oss i dag.

Ingredienser

2 ørretfileter 

Seterrømme 

Chiliflak 

Spinat 

1 avokado 

1 – 2 never mandler 

Olivenolje 

Sitron 

Kjernene fra 1/2 granateple 

Persillepesto (Bladpersille, parmesanost, olivenolje, valnøtter) 

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader. Legg ørretfiletene i en ildfast form, strø over litt chiliflak og legg på en klatt seterrømme på hver filet. Bak fisken i ovnen til den er gjennomstekt, ca 10 minutter. 

Fyll to litt dype tallerkner med spinat. Hakk avokado i terninger og legg over spinaten, sammen med granateple kjerner og opphakkede mandler. Hell over litt god olivenolje og saften fra sitron. Når ørreten er ferdig bakt legger du en filet på toppen av hver salat, og heller over den varme rømmesausen som ligger rundt fisken. 

Persillepesto, min go to røre i så mange ulike retter lager jeg alltid helt på slump; en god bolle bladpersille, noen biter parmesanost, valnøtter, litt salt, og en god dæsj olivenolje – som stavmikses. Deretter heller du bare på mer olivenolje om det behøves.