Mandag. Grønnsalat. Ansjosdressing.

DSC08272

Jeg er veldig glad i kjøtt. Men jeg spiser det ikke så altfor ofte. Kanskje fordi jeg ikke er oppvokst med så mye kjøtt i fokus på middagsbordet. Vi hadde like gjerne en pastarett som en stek til søndagsmiddag. Så er det miljømessig heller ikke bra å spise for mye kjøtt, så selvom mannen i huset er svært glad i biff, blir det endel retter med fisk eller hovedsakelig grønt. Og som med alt smaker jo den steken ekstra godt når man ikke spiser det hver dag.

Idag laget vi en veldig deilig grønnkålsalat, og jeg laget ansjos dressing for første gang. Det ble så godt! Jeg kjøpte ansjos på glass hos Sultan, butikken jeg har handlet absolutt alt jeg trenger foruten kjøtt og fisk, i de årene jeg har bodd der vi bor nå. I går ble butikken lagt ned fordi en eiendoms hai fra Frogner skulle ha 150.000 i måneden etter at familien har drevet butikken der i 24 år. Jeg gråter nesten av sinne når jeg tenker på det. Grunerløkka er i fare med å miste mye av den sjarmen den er kjent for, og kaffekjeder er i ferd med å ta over Oslo.

Vel. Det var en digresjon, men en viktig en. Tilbake til salaten. Her kommer oppskriften, den er knallgod ved siden av det vi spiste, nemlig søtpotetfries (som jeg har lagt ut oppskrift på før). Den kan også spises ved siden av hva som helst av kjøtt. Eller pasta.

DSC08316
Du trenger: 

3 store grønnkål blader 
1 neve hasselnøtter 
1 god bit Pecorino ost 
Olivenolje 
2 ansjos fileter
Sitron 
Pepper 

Sånn gjør du: 

Lag dressing først. Knus ansjos filetene, og bland inn en god klunk olivenolje og saften fra 1/4 sitron. Kutt grønnkålen i små biter og vend den inn i dressingen. Del hasselnøttkjernenen i biter og rist dem i en tørr panne. Bland inn nøtter og revet ost i salaten, og server med det du ønsker av tilbehør.

DSC08343

Leave a Reply