Marinert kyllingfilet med saftig salat og sprø søtpotetfries

Venninnen min Jenny var en av de som motiverte meg mest til å starte denne bloggen. Vi har hatt mange hverdagsmiddager sammen der jeg lager mat mens vi skravler og drikker vin. I blant trenger man noen som pusher en litt, og som en positiv motvekt til ens egen litt kritiske stemme. 

Forrige uke spiste vi lunsj og da hadde hun idéen om å ovnsbake kyllingfileter marinert med pesto. 

Kylling har en tendens til å bli tørt- og alle vet at tørr kylling smaker svært lite godt. Saftig kylling derimot er fantastisk godt og gir både et sunt og smakfullt måltid. 

Når kyllingen baker i ovnen på ikke for høy varme over en tid blir den nettopp alt annet enn tørr. Og sammen med en juicy salat og våre populære søtpotetfries blir dette et hverdags – festmåltid! 🙂

Ingredienser til 2 personer

2 kyllingfileter 

Ca 2 SS pesto 

1 stor søtpotet

2 SS semulegryn

1/2 pakke oppkuttet grønnkål (kjøper du hele blader kutter du selv) 

1 stor moden avokado 

1/2 grønt eple 

1 neve ristede mandler 

1/2 kopp edamamebønner 

Fetaost 

Olivenolje 

Saften av 1/2 sitron 

Oppskrift på søtpotetfries

Tilberedning 

Sett ovnen på 200 grader. Legg kyllingfileter i en ildfast form og smør på et godt lag med pesto på hver filet. Sett formen midt i ovnen å la de bake 30-40 minutter. NB; her er det viktig å følge med så kyllingfileten hverken blir tørr eller for lite stekt. Etter ca 25 minutter tar jeg de ut og kutter et lite snitt midt på sen ene for å se om den er stekt igjennom. Den skal ikke være rosa- da er den rå. 

Mens kyllingfiletene baker i ovnene lager du salaten og tilbereder søtpotetfries etter denne oppskriften: Du kan sette friesen inn i ovnen over kyllingen, når kyllingen har bakt ca halve tiden.

Ha grønnkål i en bolle. Kryst over sitronsaft og en klunk olivenolje. Ta avokadoen ut av skallet og bruk hendene til å mose avokadoen inn i grønnkålen. Dette gir en supersaftig og kremet dressing til salaten. 

Skjær eplet i terninger og ha i salaten sammen med hakkede, ristede mandler, biter av fetaost og edamamebønner. (Edamamebønner tilberedes enkelt ved å varme bønnene i varmt vann, og presse ertene ut av skallet når bønnene er tint. Du kjøper de frossen) 

Skjær kyllingfileten i tykke skiver og server sammen med salat og fries. Et hjemmebakt rundstykke er også godt ved siden av 🙂

5 comments

  1. Ser helt fantastisk ut! Takk for all den deilige inspirasjonen dere gir meg! Det er forresten ingen link til øtpotet fries oppskrift i denne teksten, vet ikke om det var meningen men ser litt slik ut så ville bare si ifra!
    Klem fra meg.

    1. Så flott at vi kan inspirere! Jodå, hvis du ser lengst ner på ingredienser så er det en link 😉 God kveld til deg!

  2. Prøver meg på denne idag. Ser fristende. Lenken til søtpotetfries-oppskriften bør du nok sjekke. Jeg kon iallfall ikke til oppskriften. Men takk for inspirasjonen!

  3. Hei Jörn. Det stemmer, har nå rettet opp i linken. Takk for informasjon 🙂

Leave a Reply