Mathallen i vårt hjerte

_DSC0237

Vi er alltid på jakt etter steder med kjensla, som det så fint heter på svensk. Hvor er det koseligst å drikke kaffe? Hvor er det best stemning når man vil ta en after work drink? Hvor har de bra lunsj? Det handler om mer en bare det man skal spise eller drikke, det er stemningen, atmosfæren man vil ha i tillegg. Vi er heldige å ha et av de beste stedene Oslo kan by på i gå avstand fra leiligheten vår. Nemlig Mathallen på Vulkan. Jeg fulgte på avstand med i prosessen fra dagen jeg hørte om at det skulle komme en mathall i Oslo, til dagen den åpnet – og da var jeg på plass. Jeg har vært i mathallen både i Stockholm og i Gøteborg, og selv om de er annerledes, så er det hele konseptet med en stor hall, full av gode butikker, restauranter, og utsalgssteder, der alle som jobber har en ting til felles; de er genuint opptatt av det de selger. Sånn er stemningen på Mathallen i Oslo. Det er så fint.

Når det gjelder lunsj er det iblant litt vanskelig å finne et sted som gir deg en god lunsj uten å ruinere deg helt, syns jeg. Der har også Mathallen et par bra tilbud på lur. Alt fra fiskeburger til kylling sandwich, tapas og italiensk focaccia, til asiatisk og indiske retter.

Jeg ble så glad da jeg tok med Filip hit til Mathallen på en av våre første dater for å handle skinke, og så hans begeistring. Etter det ble det litt vårt sted. Her møttes vi etter jobb og tok en øl og en andeconfit sandwich, før vi dro hjem og lagde middag. Fremdeles er det hit vi går, for å kjøpe kjøtt, fisk, brød, og iblant et deilig utvalg av verdens beste oster.

Idag hadde vi den herlige sandwichen til lunsj. Den serveres på baguett med sterk fransk sennep, ruccola salat og masse andeconfit. Den er så god! Satt ved vinduet på Ma Poulet, spiste og så ut på elva, hvor all isen er iferd med å smelte. Ene dagen er det -15 og plutselig er det +5. Det blir kanskje ikke noen skitur i år. Jaja, hva gjør vel det. Vi har jo alltids Mathallen.

_DSC0256_DSC0247 _DSC0286 _DSC0203 _DSC0160

2 comments

  1. Takk for inspirerende blogg! Dere er kjempeflinke!

    MaPoule lager/serverer duck confit, ikke crispy duck?

    1. Tusen takk! Og ja det er helt rett, blandet hva vi har kalt den og hva det egentlig er 🙂

Leave a Reply