Meksikansk aften

Oktober, oktober, med løv i farger så sterke at man nesten ikke skulle tro det var mulig for naturen å lage disse nydelige gule, oransje og ildrøde blader. Men det gjør den, og vi kan bare være takknemlige og nyte synet utenfor vinduet i parkene og på gatene så lenge det varer.

Det er ingen nyhet at det kan være tidskrevende å få til gode middager i en hektisk hverdag, og visse dager blir det rett og slett litt for omfattende å lage alt fra scratch. Men hvis man som oss enda er glad i å stelle i stand en god middag, finnes det små ting man kan gjøre for å iblant forenkle matlagingen.

Det som er deilig er at du kan få tak i gode produkter som hjelper deg bittelitt med matlagingen, sånn at det faktisk føles helt overkommelig selv på dager med lite tid å lage en god og sunn middag til familien.

Flammegrillet kylling fra Den Stolte Hane er rett og slett saftige kyllingfileter som er flammegrillet på forhånd, så de er spiseklare når du kjøper de. De kan gjerne varmes, men det behøves ikke. Og jeg må si vi ble overrasket over hvor godt og saftig det smakte.

Tacos med chimichurri ble det i dag, chimichurri er en grønn salsa lignende saus, skikkelig godt på kylling eller kjøtt. Sammen med balsamicosyltet rødløk og frisk mango har du en nydelig tacos.

Litt rømme, guacamole og en god salsa, så har du verdens beste tacos hjemme. Og den flammegrillede kyllingen så klart.

Her får du oppskrift på chimichurri, balsamicosyltet rødløk og guacamole.

Chimichurri

2 dl koriander
2 dl bladpersille
1 grønn chili
2 store fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss hvitvin eller rødvinseddik
Saften fra 1/2 lime

Finhakk koriander, bladpersille, hvitløk og chili. Ha ingrediensene i en bolle og bland inn olivenolje, limejuice og eddik. La chimichurri stå i ca 20-40 minutter å godgjøre seg før du spiser den.

Balsamicosyltet rødløk

1 rødløk
2dl balsamico
1 dl rørsukker
2 dl vann

Skrell og kutt rødløk og ha den i en liten kjele. Ha de andre ingrediensene i kjelen og kok opp. Når blandingen har kokt opp skrur du av varmen, og har blandingen i en skål. La løken trekke i laken et par timer, hell deretter av vesken og vips har du balsamico syltet løk.

Klassisk guacamole

2 modne avokado
Saften fra 1/2 lime
Salt
Pepper
En liten neve koriander

Mos avokado og ha det i en bolle. Skvis inn limejuice, finkuttet koriander, og smak til med salt og pepper.

Når det gjelder tacolefser finnes det er hav der ute av ulike merker. Vi er veldig glad i lefser med maismel, eller vanlige lomper. Et tips som gjør lefsene ennå bedre er å legge lompene på et bakepapir, og så legge et lag med raspet ost oppå lompen, før du steker lompene i ovnene (på 200 grader) til osten er smeltet.

Den flammegrillede kyllingen kutter du bare enkelt i biter.

Så er det bare å toppe den varme maistortillaen med smeltet ost, ha på flammegrillet kylling, chimichurri, guacamole, balsamicosyltet rødløk og noen biter mango. En god salsa og litt rømme og du er i mål 🙂

Innlegget er skrevet i samarbeid med Den Stolte Hane

Leave a Reply