Mina Milanda

DSC01720

Jeg har et par ting jeg alltid må ha i hus, for at jeg skal synes det er koselig hjemme. Og for å gjøre hverdagen litt ekstra fin. Det er visse ting du tar med deg fra barndommen, og jeg vokste opp i et hjem der det alltid var tente stearinlys. Og blomster. Friske blomster på bordet, hver dag, hele året. Det spilte ingen rolle om vi skulle på skolen kl 08.00. Stearinlysene ble tent og vi satt samlet rundt frokostbordet. Den tradisjonen er viktig for meg. Det skaper en ro, og harmoni som gir en god start på dagen. Vi fikk aldri rushe ut med en skive i hånda.

Så i mitt hjem siden jeg flyttet for meg selv, har det alltid vært stearinlys. Og blomster.

DSC01731DSC01732 DSC01792 DSC01759

For det er den andre tingen jeg har tatt med meg fra mamma, og barndomshjemmet mitt. Det må alltid være friske blomster hjemme. Om sommeren kan det være markblomster som vi plukker. Det er veldig koselig. Ellers blir det mye roser og tulipaner. Om man er glad i blomster har man ofte sin favoritt type, eller farge. Jeg elsker hvite blomster. Det er noe med kombinasjonen hvitt og grønt som er så tiltalende og harmonisk. Grønne planter og hvite blomster, gjerne kombinert med litt tre, mur, og marmor rundt omkring. Jeg drømmer om en stor hage full av planter, frukttrær og masse vakre blomster. En vakker dag.

DSC01781 DSC01837 DSC01907

Enn så lenge har vi funnet den hagen hos noen andre, og forelsket oss helt. Stedet heter Mina Milanda og ligger på Frogner i Oslo. En blomsterbutikk som også selger keramikk, marmor, og lys. De deler bakgård med Kolonihagen, en deilig økologisk cafe og restaurant. Ute i bakgården er brosteinene dekket med krukker i keramikk, trær, planter og blomster. Den er vakkert og stemningsfull, og man får lyst til å ha en picnic midt blant alle plantene. Når du trer inn i selve butikken er det som å komme inn i et hvitmalt gammelt hus i syd Frankrike eller Italia; hvitt murgulv, hvite trevegger, marmor krukker og glass vaser, masse deilige grønne planter og hvite vakre blomster. Ranunkler er min nye favoritt etter besøkene der. Marmoren importerer de fra Italia, hvor de også har en liten blomstergård. Man blir dratt inn i atmosfæren som hviler i butikken, det er et sted med et unikt og ektefølt preg. Det er også det som gjør at du vil tilbake, og helst flytte inn når du har vært der på besøk.

DSC01796 DSC01834DSC01820 DSC01848 DSC01873

I dag oppdaget jeg til min gledelige overraskelse at de har krydderurter til salgs. Rosmarin, timian, salvie, mynte og oregano. Jeg skal for første gang i mitt liv forsøke å lage en krydderhage på verandaen, og jeg gleder meg stort. Så selvom vi ikke har en gård, eller en stor hage, så har vi krydderurter, og friske ranunkler på bordet. Det holder for nå.

DSC01930 DSC09754

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Mina Milanda.

Leave a Reply