Miniburgers

DSC01684

Vi elsker hamburgere. Enkelt og greit. Eller ikke så enkelt, for iblant kan vi ha lyst på det litt for ofte. Jeg spiste i en periode ikke rødt kjøtt, men det var en saftig hamburger i New York som fikk meg på andre tanker. Og siden har jeg vært solgt. Det er bare hele konseptet; saftig kjøtt, sprø salat, godt tilbehør og ferskt brød, kombinasjonen er jo uslåelig. Heldig for oss har det dukket opp veldig mange bra burger sjapper her hjemme i Oslo den siste tiden. I dag har vi laget våre egne miniburgere. Jeg liker en klassisk burger best. Sylteagurk, eller syltet løk, salat, bacon, ost. Kjøtt, brød, sennep og ketchup. Filip er bedre på å eksperimentere, han tester nytt om han får sjansen. Hvilket er bra. Så får jeg smake også 🙂

Disse miniburgerne laget vi med god kjøttdeig, (karbonadedeig gir tørrere burgere), hjemmelagede brød, hjemmelaget ketchup, syltet løk, aioli, ost, og salat. Legger ut oppskrift på hjemmelaget ketchup en vakker dag, om du er en ketchup fan.

Kjøttet gjør jeg ikke så mye med, tilsetter litt salt og pepper, også lager du ca halvparten av størrelsen du ellers ville laget. På en pakke kjøttdeig fikk vi 7 burgere. Et lite triks jeg har lært av en kompis som driver en kjøttbolle restaurant i NY er å ha i et par skjeer ricotta ost i kjøttdeigen. Den gjør kjøttet luftig og setter ingen spesifikk smak, det blir bare saftig og godt. Jeg stekte burgerne i smør, lot de bli gjennomstekt men det er veldig viktig å ta de av platen før de blir tørre. Så la jeg på en skive ost og en skive bacon.

DSC01641

Hamburgerbrød er en litt “tricky” ting. Er ikke så glad i de du får kjøpt i vanlig matbutikk, de har altfor mye tilsetningsstoffer og sukker. Pappa brukte alltid vanlig brød når han lagde det til oss hjemme, og det gjør jeg også ofte selv. Et deilig landbrød fungerer superfint som burgerbrød! Men idag bakte jeg vårt egne og de ble luftige og gode. 2 dl siktet hvetemel. 1 1/2 dl sammalt hvete. Ca 2 dl lunkent vann med 1 ss lønnesirup. 1/2 pose tørrgjær, og litt salt. Lot de heve ca 1 time først, knadde deigen og formet til små brød. Satte ovnen på 200 grader og lot de etterheve oppå ovnen i ca 20 min før de stekte midt i ovnen i ca 10 min.

Skjær brødet i to, legg på et lag aioli, evnt smør, eller sennep. Deretter et salatblad, burgeren, (med ost og bacon) noen skiver løk, og en klatt ketchup! Ps. Oppskrift på hjemmelaget aioli ligger under innlegget med søtpotetfries.

DSC01676

Helt perfekt å lage om du får gjester, eller bare vil ha en hamburgersnack 🙂

Leave a Reply