Møbler og mat

Vi reiste til København i pinsehelgen med en stor leiebil. Mest fordi mamma skulle hente to hyller hun kjøpte i oktober. Jeg trodde i alle fall det var hyller, men det viste seg å være en gigantisk hylleseksjon og et slags skap i metall som veide rundt 120kg. 

Heldig for mamma er Filip nøyaktig like opptatt av interiør og møbler som henne, og da de skulle bort på snekkerverkstedet å hente disse tingene viste det seg å være ganske mange andre fine, gamle møbler der til salgs. Det endte med at hele familien tilbragte halve lørdagen i snekkerverkstedet. 

Vi kunne i prinsippet tatt med oss alt hjem, men heldigvis for lommeboka var det begrenset hvor mye vi fikk inn i denne leiebilen. Dog fikk vi plass til et 2 1/2 meter langt spisebord i slitt grønnmalt tre, og en hylle i lys turkis på hjul. 

Vi visste ikke hvordan det ville se ut her i leiligheten, eller om det overhode ville passe. Men det gjorde det- og vi syns selv det ble så fint! 

I Sverige på veien hjem tok vi en pause for å hente Bötte og da fikk jeg en pose med grønnsaker mammaen til Filip hadde kjøpt på en lokal gård. 

Så i dag ble det fiksing av interiør, og middag laget med ferske små poteter. Man kan ikke helt sammenligne butikk poteter mot ferske poteter rett fra en gård. De er så gode at det holder å koke de, ha på smør og salt og spise. 

Men siden vi elsker mat laget vi litt annet og 🙂 Artisjokkhjerter ligger høyt på listen min over favoritt grønnsaker, så da jeg kom over store nydelige grønne artisjokker på grønnsaksboden ute på Bygdøy hvor vi gikk tur ble det med hjem som forrett. Og akkurat som med poteten trenger du ikke mye fancy tilbehør til ferske artisjokker. De skal kokes godt, til du kan rive av de ytterste bladene, og så er det bare å spise innmaten ytterst i bladene og så til slutt artisjokkhjertet, med godt smør og salt på. Nam.

 Ved siden av potetene hadde vi en bit grillet kveite, noen grønne, friske salatblader og en enkel kald saus av rømme, gressløk og hvitløk. 

                                 Smaklig måltid som de sier i Sverige, og i dag er det nasjonaldagen deres så da passer det godt.

6 comments

 1. Jeg bor i København og vi skal snart pusse opp ny leilighet. Hva heter markedet dere var på?

  1. Hei Cathrine. Så gøy! Det var et snekkerverksted til en familiemedlem, dessverre ikke noe sted som er åpent til vanlig..
   Masse lykke til med oppussingen!

 2. ??? Sååå fint. Maten deres har samme “stil” som interiøret!

  1. Tusen takk! Ja, vi følte det passet godt inn hehe 🙂

 3. Ser nydelig ut! God kvalitet på bloggen??

  1. Tusen takk Anne 🙂

Leave a Reply