Morgenbad og frokost på stranda

Et av mine sterkeste og fineste barndomsminner er fra hytta vår, om sommeren. Den ligger på en liten øy ved Tjöme som heter Veierland. Der har jeg og søsknene mine nærmest vokst opp om sommeren, vi bodde der åtta uker hvert år, mens mamma og pappa pendlet litt inn og ut til byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var ikke spesielt bortskjemte; det vanligste å ha med til stranden var brødskiver med ost, leverpostei og salami, og rød saft. Men det smakte så godt, de brødskivene med svett ost etter lek og bading i timesvis. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så var det av og til at mamma kom ned på stranda om ettermiddagen med ferskt hjemmebakt brød og nyplukket bringebærsyltetøy, som vi spiste på svalberget, mens sjøen glitret og roen begynte å legge seg over stranda. Det minnet av den stunden der ved havet når saltvannet hadde laget krøller i håret og mamma tullet oss inn i morgenkåper før vi satte tennene i den ferske brødskiva, det er i mitt hjerte et av de lykkeligste øyeblikkene jeg husker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag dro Filip og jeg ut til Bygdø tidlig på morgenen. Vi fikk med oss hjemmebakt brød fra mamma, og bringebærsyltetøy fra hagen hennes. Vi tok morgenbad mens sjøen ennå var helt stille, før vi satte oss og spiste skiver med syltetøy, og sola varmet opp kroppene våre. Havet gjør noe med deg, både ved å være i det, og se utover det. Ro, stillhet, et klart hode og tilstedeværelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du en ekstra halvtime vil vi anbefale å ta deg tid til en dukkert før jobben, eller om kvelden for den sags skyld. Det gir så mye til både kropp og sjel. Og setter du av tid til en frokost i tillegg, kan vi garantere en deilig start på dagen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply