Mozzarellatoast

Denne toasten er perfekt å lage hvis du for eksempel kunne tenke deg hjemmelaget pizza, men ikke helt har ork til å lage pizza.. Eller, som ofte gjelder oss, at du har lyst på noe skikkelig digg til middag eller kvelds, som er juicy og samtidig går under kategorien sunt. I vår verden er dette sunt.

Den passer til både store og små. Filip og jeg spiste det som en lett middag mens Louis hadde dert som sin aftens. Perfekt.

Ingredienser (hvor mye avhenger av hvor mange toast du vil lage. Skal det være en snack kan du beregne 1 pr person, skal det være middag må du beregne i alle fall 2 skiver pr pers.

Jacobsbrød, fra Åpent bakeri – har du ikke et Åpent bakeri i nærheten av deg funker et landbrød eller lyst surdeigsbrød like fint.

Mozzarellaost- her trenger du ingen dyr og fin mozzarella siden den skal stekes – da vil man unngå buffalo mozzarella, som har mer veske i seg enn vanlig mozzarella

Brokkolini – små brokkoli

Et par -tre gule beter

Grønn pesto – du kan lage selv, eller kjøpe en god på glass. Hjemmelaget er ofte billigere, men det finnes gode alternativer i fine små matbutikker også.

Bladpersille

God olivenolje, salt og pepper

Tilberedning

Sett ovnen på 250 grader. Skjær så mange skiver brød du ønsker å lage toast med. Kok brokkolini i lettsaltet vann. Skrell gulbeter, og bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver.

Legg mozarelloast på skivene og grill dem noen minutter i ovnen til brødet er sprøtt og osten smeltet. Drypp litt olivenolje over osten når du tar skivene ut av ovnen og legger dem på en fjøl eller fat.

Kutt brokkolini i små biter og legg over mozzarella osten. Ha skiver av gulbeter som topping, sammen med pesto og litt frisk bladpersille.Kryst over litt salt og pepper helt til slutt.

Leave a Reply