Nachos 

Sommeren lar vente på seg her i hovedstaden. Regn, regn, overskyet – og mer regn. Dagens tur til Sognsvann startet, og endte ved kiosken øverst ved bommen – vi kjøpte to vafler, spiste dem opp, gikk ned til vannet, snudde og gikk tilbake igjen. Det får være lov å være litt slapp i blant. 

Vel hjemme sovnet jeg som en sten mens Filip malte stoler, og så laget vi middag. Søndag kveld er en kosekveld uansett hvordan helgen har utartet seg, man har alltid lyst på noe godt. 

Denne retten er topp å lage om du har rester av noe deilig kjøtt fra gårsdagens middag. Det hadde vi, nærmere bestemt oksefilet – som i dag ble omgjort til en herlig nachos middag! 

Ingredienser til to pers 

150 gram nachochips 

200 gram oksekjøtt, (eller annet kjøtt som svin etc) 

200 gram små sorte bønner 

1 rød chili 

2 never koriander 

3 hvitløksfedd 

1/2 løk 

Olivenolje 

1 klype sort pepper 

1 klype salt 

100 gram raspet ost 

Salsa 

Guacamole 

Rømme 

Tilberedning 

For oppskrift på vår hjemmelagede guacamole og salsa se HER

Hakk løk, hvitløk og chili i små biter. Ha det i en stekepanne med en klunk olje og stek i et par minutter. Kutt kjøttet i små biter og bland oppi stekepannen og la det steke videre i noen minutter før du har oppi bønner og koriander. La hele blandingen surre et par minutter til, og smak til med salt og pepper. 

Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen over. Strø raspet ost på toppen og stek formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til osten er smeltet. 

Server ovnsbakte nachos med rømme, guacamole og salsa. 

4 comments

  1. Kan ikke få sagt det mange ganger nok. Dere er utrolig flinke! Hva inneholder fatet på venstre øverste hjørne i det siste bildet?

    1. Så hyggelig å høre Jeanette, tusen takk! Det er ekstra nachochips som vi laget ved å steke et par små tortilla lomper i panne med litt olje 🙂

Leave a Reply