Nudelsuppe med kyllingkjøttboller

I samarbeid med Den stolte hane

Den milde, grå og våte høsten er byttet ut med kalde, klare vinter morgener dekket av rim. Det er akkurat så vakkert som vinteren kan være, selvom det er hutrende kaldt. Og akkurat like overraskende som hvert år er det nå snart jul. Vi gleder oss til desember med alt den har å by på av stemning og hygge.

Men – det er noen dager igjen før vi kan begynne å tenke på julen på ordentlig, for i min bok er det den gyldne 1 desember som innfører førjulen offisielt.

Her i heimen har vi vært gjennom vinterens første sykdomsrunde med feber kopper på minstemann, og når barn er syke føler man nærmest at man selv er syk og. Heldigvis er vi over kneika, og jeg forsøker å finne på gode middagsretter som holder både liten og stor kropp friske og raske.

Kyllingsuppe er en klassisk “forkjølelsesuppe”, men man burde lage kyllingsuppe mye oftere. Det er så godt, det varmer hele kroppen, og er faktisk utrolig enkelt å lage. Jeg har laget en del varianter tidligere med revet kyllingkjøtt, men denne gangen laget vi en versjon som også gjorde at Louis ble glad for maten. Vi byttet ut kyllingen med kyllingkjøttboller.

Kyllingkjøttdeigen til Den Stolte Hane er laget av 100% kyllingfilet, (uten narasin i foret, som all deres kylling) og det motiverte. Det føltes så rent og bra, og det var utrolig lett å få kyllingkjøttdeigen til å bli til smakfulle gode boller tilsatt litt ulike krydder, og parmesan.

Her får du oppskrift på kyllingsuppe med nudler og kyllingkjøttboller – for hele familien 🙂

Ingredienser til 4 porsjoner 

1 pakke kjøttdeig av kyllingfilet fra Den Stolte Hane

Olivenolje til steking 

Ca 8 dl kyllingkraft

1 pakke eggnudler (250 gram) 

4 stilker stangselleri 

3-4 gulrøtter 

1 stor løk 

4 fedd hvitløk 

Friske kvaster imian 

Ca 100 gram bladpersille 

Ca 100 gram revet parmesanost 

Salt 

Pepper 

Chiliflak 

Tilberedning 

Begynn med å lage kyllingbollene. Jeg liker jeg å legge et bakepapir over en fjøl når jeg skal tilberede kylling, så man bare kan kaste papiret etter man er ferdig. Så, på et bakepapir ( eller en plastfjøl ) legger du kyllingdeigen. Kryst over en god klype pepper, og en god klype salt. Oppkuttet bladpersille, og revet parmesanost. Bruk en skje til å blande alle krydder og ingredienser sammen med kyllingdeigen, før du former små boller med hendene.

Stek kyllingbollene med en god klunk olje i en stekepanne til de blir gylne og gjennomstekte. Sett til side.

Kutt løk, stangselleri, hvitløk og gulrot og biter og ha i en dyp panne eller kjele med olje. Ha over salt og pepper og stek bitene noen minutter, til de blir gyldne, men ikke brent. Ha over kyllingkraft og la blandingen koke opp. Ha i friske kvister av timian, og de ferdig stekte kyllingbollene. Smak til med salt og pepper.

Kok nudler som anvist på pakken. Ha nudler i bunnen av suppeskålene og hell over suppa. Dryss litt frisk bladpersille på før servering, og chiliflak til de som liker det litt mer spicy.