Ny vri på avocadotoasten

DSC04603

En av mine topp tre lunsj, eller brunsj favoritter er avokadotoast. Jeg tror jeg har spist det i nesten alle varianter; på grovt rugbrød, mellomgrovt kornbrød, og lyst surdeigsbrød. Med chiliflakes, olivenolje, sitron, mandler, havsalt eller sesamfrø. I tillegg har jeg lett for å putte avokado på nesten all pålegg jeg har på brødskiva. Det er så godt, og i tillegg så utrolig bra for kroppen. Med alt sitt sunne fett smører den kroppen fra innsiden og jeg synes man kan kjenne når man spiser avokado at det er bra for en. Det er like viktig å gi kroppen sunne oljer på innsiden, som gode kremer på utsiden. Minst. Derfor kan man spise avokado hver dag, med god samvittighet.

I København er de mestere på å lage avokado toast. Hver eneste kaffebar, cafe eller spisested som har frokost og lunsj tilbud på menyen, serverer en variant av avokado toast. Så når vi er i København blir jeg for en gangs skyld aldri forvirret av for mange valg på spisekartet, jeg vet nemlig hva jeg skal ha og det er avokado. Det er så deilig å føle seg enkel og ukomplisert i ny og ne.

DSC04711

Sist helg da vi var der spiste vi lunsj på en av de koselige cafeene i gaten der Annika bor, nemlig Granola. Jeg hadde gått forbi dagen før og sett noen spise avokadotoast, og trodde jeg skimtet det som viste seg å være riktig; de hadde toppet den med mozzarella ost. En annen ingrediens som står mitt hjerte nær. Så da måtte vi spise der før vi dro hjem, og den kombinasjonen var sykt god. De hadde spirer over osten, men vi har laget den her med gressløk. Sammen med en deilig juice (vår er fra Juiceriet) og du har en nydelig lunsj som både smører kroppen og sjela.

Du trenger, til 2 pers 

2 skiver dansk rugbrød. 
1 mozzarella ost.
1 avokado 
Gressløk 
Salt 
Olivenolje 
Sitron 

DSC04680
Skjær og toast to gode skiver rugbrød. Mos avokadoen til en røre. Legg halve røren på hver skive rugbrød og hell over noen dråper sitronsaft og olivenolje. Skjær mozzarellaosten i to og legg halvparten på toppen av hver skive som er dekket med avokado. Legg over litt kuttet gressløk, krydre med salt og server.

God lunsj 🙂

Leave a Reply