Nydelig salat med blodappelsin og fetaost

DSC02307

Noen ganger er det butikken jeg handler i som inspirerer meg til hva jeg skal lage. Plutselig er det en frukt eller grønnsak som ser fristende ut, som jeg kanskje ikke har tenkt på over en tid, eller som de akkurat har fått inn for sesongen. Innimellom kommer jeg på der og da hva jeg vil bruke produktet til, men ofte kjøper jeg det med hjem bare fordi det frister, og så kommer ideen til hvilken rett jeg kan ha det i etterhvert. På søndag, etter en deilig og lang tur på Bygdøy hvor Bøtte fikk spist blåskjell og vi fikk kjenne på sola stoppet vi på en grønnsaksbutikk for å kjøpe gulrøtter i bunt. Det hadde de ikke, så jeg kikket meg litt rådvill rundt for å se om det var noe annet deilig jeg kunne plukke med hjem.

DSC02310

Jeg fikk øye på blodappelsiner, og det er noe vi elsker. Mamma kjøper de ofte i et nett om vinteren, men selv ser jeg det ikke så ofte i butikker. Som jeg har skrevet tidligere lager vi ofte sesongbasert mat, det er så mye “kjensla” ved det, som vi sier på svensk. Og appelsiner blir det spist mest av om vinteren. Men blodappelsiner spises gjerne året rundt. Så jeg kjøpte med en pose hjem, og i dag laget vi en utrolig deilig og frisk salat til lunsj med de små søte appelsinene, pluss en fersk bit fetaost jeg fikk av svigermor da hun var her i helgen.

DSC02355 copy

Du trenger: 

2 små blodappelsiner 

1 avokado 

Grønnkål 

Fetaost 

1 neve valnøtter 

1 neve gresskarkjerner

Extra virgin olivenolje

Salt 

Chiliflakes (valgfritt) 

DSC02372

Sånn gjør du: 

Kutt grønnkål i strimler. Du kan kjøpe ferdig kutta grønnkål, eller i blader. Uansett bruker jeg ca 1/2 pakke. Ta skallet av avokadoen, og bruk hendene til å blande, nærmest kna avokadoen sammen med grønnkål. Avokadoen blir da til en chunky dressing, og siden grønnkålen er såpass hard i utganspunktet mykner den og får en perfekt konsistens, med den kremete avokadoen rundt. Ta av skallet på blodappelsinene og kutt dem i små biter. Ha appelsinbitene i salaten og strø fetaost over. Valnøttene og gresskarkjernene rister du i tørr panne, avkjøler og har i salaten. Hell over en god klunk olivenolje, bland alt sammen og server. Ps. Denne salaten passer utmerket til middag også, sammen med for eksempel grillet laks.

4 comments

  1. Denne salaten så helt nyydelig ut ? Må prøves!

    1. Shå fint, håper den smaker Magnus! Den ble en vårfavoritt her hjemme 🙂

  2. Hei! ?
    Dere har fått til en utrolig nær og varm matblogg med historier, oppskrifter og presentasjoner utenom det vanlige. I tillegg har dere vakre bilder, noe som gjør det ekstra inspirerende og følge med!
    Takk og gratulerer! ?

    1. Det var en koselig kommentar å våkne opp til! Tusen takk selv, for en svært fin oppsummering av bloggen vår Gunnhild! 🙂

Leave a Reply