Nydelig sommer snack

Vår tenker jeg at det er fremdeles, men så er det faktisk blitt sommer. Merkelig nok.. Som vanlig fyker april og mai avgårde, faretruende fort og plutselig er det juni. Ikke at det er noe feil med juni, tvert i mot – det går bare litt fort alt sammen og jeg prøver stadig å finne balansen mellom å nyte hver dag og styrke tilstedeværelsen, samtidig som det er så lett å tenke framover på ting som skal skje. Fødselen for eksempel som nå er like rundt hjørnet.

Vi kommer til å måtte ta en liten blogg pause over sommeren naturlig nok, men vi vil gjerne inspirere med noen deilige ting du kan lage enten nå på før sommeren, eller i sommerferien.

Denne snacksen er helt topp å lage som en forrett, eller aperitivo som betyr en rett du spiser en stund før middag. Det er et av mine favoritt måltider egentlig, snacks om ettermiddagen noen timer før middag.

Fetaost krem med bakte cherrytomater i olivenolje, som du spiser med godt ristet surdeigsbrød. Nam nam nam. Kanskje et glass hvitvin til det tror jeg blir ypperlig!

God pinsehelg om litt til alle.

Ingredienser

Ca 200 gram god gresk fetaost

En god bunt med søte cherrytomater

Melk

Basilikum

6 fedd hvitløk

God olivenolje

Surdeigsbrød

Tilberedning

Sett ovnen på 225 grader. Legg cherrytomater og skrellede hvitløksfedd i en ildfast form med olivenolje og basilikum. La tomater og hvitløk bake til hvitløken er helt myk og tomatene nesten grillet.

Fetaostkrem lager du ved å mose fetaost med en gaffel, spe på med litt melk og rør rundt til du har en kremaktig konsistens.

Legg olivenolje i en skål eller dyp tallerken, ha så oppi fetaostkremen og topp med de bakte tomatene, hvitløksfeddene og basilikum.

Server med surdeigsbrød

1 comment

  1. Denne var en kjempehit på venninnekveld! ?

Leave a Reply