Nytt hjem og deilig carbonara

Så har vi kommet på plass i vår nye leilighet. Vårt nye hjem. Vi har pakket ned, flyttet, båret (i alle fall Filip), pakket opp, fikset og ordnet i fire døgn. Og nå er alle kasser ute, alle ting satt på plass, og foruten en sofa, et par spisestoler og litt ting og tang føles det som et helt perfekt hjem. Det er så fint, for oss at vi ikke helt skjønner at vi bor her ennå. Å plutselig ha litt ekstra plass rundt seg, er en herlig luksus. Er romslig kjøkken å lage mat i, med et stort vakkert vindu vendt mot en fin bakgård. Et eget kontor og gjesterom, der Filip kan ha alle sine kamera gjenstander og hyllene kan fylles med bøker. Og et bad som føles litt som en spa. Og ikke minst et gjennomgående lys som er magisk vakkert, både for stemning, trivsel, og bilder.

Vi føler oss rett og slett veldig heldige her vi har sittet på gulvet og spist middag mens kveldslyset flommer inn av vinduet. Det synes jeg egentlig er litt av sjarmen når man flytter inn i nytt hjem, at ikke alt er på plass med en gang. Det er jo også det som er det aller morsomste når man flytter, å innrede sakte men sikkert og lage sitt lille drømmehjem. Det er også vårt første hjem vi eier sammen som naturlig nok gjør det ekstra spesielt.

I helgen er det loppemarked over hele byen her i Oslo så da skal vi fyke rundt og forsøke gjøre kupp til heimen som vi kan blande med det vi allerede har.

Det er ikke til å stikke under en stol at det ikke er matlagning som er det første man gjør de dagene man flytter. Så flytteprosessen er kanskje de dagene jeg har mest samvittighet til å bestille en del take out. Men så er det også litt gøy å finne nye take out steder på stedet vi nå skal bo. To dager på rad ble det pizza, og en dag sushi. Men i dag, i dag var vi klare for å ta i bruk kjøkkenet på ordentlig. Filip foreslo å lage en variant av pasta carbonara, og etter fire dager som flyttebyrå fortjente han å få det han ønsket.

Pasta Carbonara, med butternut squash, ristede mandler og basilikum smakte fantastisk godt denne fredagskvelden. En verdig velkomstmiddag for oss, og et fint tips til dere der hjemme som liker Carbonara men er klare for en litt annen vri på den gode retten!

Ingredienser 2-3 pers 

1/2 butternut squash (flaskegresskar) 

250 gram spaghetti 

4 eggeplommer 

1 kopp raspet parmesanost 

1 pakke bacon 

1 klype sort pepper 

3 fedd hvitløk 

1 kopp ristede mandler 

Fersk basilikum

Tilberedning 

Sett på en gryte med saltet vann. Skrell og kutt squash i biter og kok til den er helt myk. Vannet som er i gryta kan du deretter bruke til å koke pastaen i! Mens squashen koker steker du bacon i en panne. Bland eggeplommer, parmesanost, sort pepper og bacon i en bolle. Kutt hvitløk i skiver og stek i en panne, og rist mandlene i ovnen ca ti minutter til de er gyldne. Når squashen er ferdig kokt moser du bitene med en gaffel. La pastaen koke til den er al dente (ferdig kokt og myk men allikavel med litt motstand. Du må smake på en spaghetti for å sjekke når den er klar). 

Bland spaghetti, most squash, eggeblandingen,  og de stekte hvitløksfedd i gryta du kokte pasta i, på svak varme. Da koker det rå egget inn i pastaen mens du blander alt godt sammen. 

Legg en porsjon pasta i hver bolle, og strø over fersk basilikum og ristede mandler. Server med litt ekstra parmesanost ved siden av

 

6 comments

  1. Hei! Gratulerer med nytt hjem! Skal snart flytte til området selv, så ble litt nysgjerrig om dere har noen steder til take out eller annet spennende i nærheten som dere vil dele? 🙂

    1. Hei Astrid! Så spennende, gratulerer, vi stromtrives allerede. Vi har ikke utforsket så mye enn, men Lille spiseri som ligger nede ved Idioten er en helt nydelig liten restaurant, den burde du sjekke ut 🙂

  2. Nettopp inntatt en nydelig carbonara? Takk for deilige oppskrifter?? Bruker siden deres masse!

    1. Det er så koselig å høre Malin! Ha en fin søndag 🙂

  3. For en nyyydelig matblogg ?❤️❤️ Denne skal jeg lese mer!

    1. Tusen takk Liv, det var veldig hyggelig å høre! Velkommen in 🙂

Leave a Reply