Økologisk iskrem fra Kolonihagen

Jeg husker da vi spilte tennis, bestevenninna mi og jeg gjennom barn og ungdomstiden. På hver sommer og juleavslutning fikk vi en 3 liters boks med tress is. Det var bare oss to som trente, så det ble en del is. Treneren vår var en snill gammel tennisproff, og han elsket å kjøpe is til oss- men vi skulle helst spise opp. Det var alltid litt vanskelig da vi begge foretrakk sjokolade og vanilje, for så var man temmelig mett før jorbærisen var fortært.

Det er mange fine minner rundt iskrem. Og jeg har ikke vokst ifra suget på is, jeg vil nesten si det har blitt forsterket. En ispinne på stranda om sommeren, eller på kveldstur med hunden, og boks-is hjemme, til dessert og kos året rundt. 

Sjokoladeis har vært min favoritt iskrem siden jeg var liten. Det er det fortsatt. Det kan gjerne være biter av andre ting sammen med sjokoladeisen, eller kuler av andre smaker i tillegg, så lenge noe er sjokoladeis. 

I Italia er det kombinasjonen av pistajeis og sjokolade som gjelder, for italienerne vet sin pistajseis, og jeg har alltid elsket det som en god nummer to. 

Filip blir pent nødt til å spise is med meg, og han er heldigvis ikke så vond og be. 

Kolonihagen har nå laget en helt suveren økologisk iskrem, som rett og slett er magisk god. Vi fikk fire bokser på døra før helgen og nå har vi smakt oss gjennom alle. 

Sjokoladeisen med biter av kaffebønner og et hint av chili ble ikke overraskende en ny favoritt, sammen med pistajseiskremen som har biter av salte mandler oppi. De smaker så godt, og så kjenner man samtidig på at isen består av helt naturlige og ekte råvarer- ingen tilsetningsstoffer, som er utrolig fint. 

Jordbærisen med et hint av balsamico og basilikum var uten tvil den beste jordbærisen vi har spist. Og så er det vaniljeis med vanilje fra Madagaskar. 

Alle boksene kan man kjøpe på Rema 1000, som for ovrigt har som mål at kunne være 100% ekologiske i fremtiden, hurra for det. Så uansett om denne sommervarmen fortsetter eller ikke så er is sesongen offisielt igang til glede for store og små, og jeg er sikker på du vil finne din favoritt blant de fire smakene 🙂

I samarbeid med Kolonihagen

Leave a Reply