Oslos koseligste varmestue

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinteren kom med et brak hit til hovedstaden 1 november. Akkurat som høsten kom som et brak 1 oktober. Så får jula komme 1 desember – og så tar vi 2017 når den er der. 

Vi hadde huset fullt her i helgen, med to vennepar, en baby og en hund på besøk fra Sverige. Svært hyggelig. På lørdag, mens vi hutret oss gjennom Slottsparken etter en vindfull men fin tur i Frognerparken og lunsj på Kolonihagen, tenkte jeg det hadde vært koselig å ta en varmepause på Hotel Bristol, som ligger midt nede i sentrum. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi skrev om Hotel Bristol på bloggen i fjor, fordi det de har der ved siden av nydelig mat er Oslos beste varme sjokolade med krem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var ikke plass på lørdag da vi toget inn alle mann, så til neste gang de er på besøk skal jeg booke et bord, det er nok lurt å gjøre om man har lyst til å ta turen dit, spesielt i helgen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men i dag fikk vi plass. Vi nærmest løp over Nationaltheatret for å slippe unna den kalde vinden, og kom hesblesende inn på Bristol. Der hviler det både ro og varme. Klientellet på Bristol er alt fra eldre mennesker til folk som vil ha et rolig sted for forretningsmøter, til yngre venner på lunsj. Alle som kan sette pris på klassiske smørbrød servert på vakkert porselen i deilige omgivelser, sammen med noe godt å drikke, finner du her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker den litt ærverdige og gammeldagse stemningen på Bristol. Her vil du liksom spise pent og ikke sitte med mobiltelefon. Man vil synke ned i en av de røde skinnstolene og nyte en kopp varm sjokolade mens du kikker rundt deg og lar tonene fra pianoet spille i bakgrunnen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi spiste smørbrød med leverpostei, og venninnen vi tilfeldigvis møtte da vi skulle sette oss ned skrøt av karbonadesmørbrødet. Men det er kakaoen som aller mest lokker dit, for den er helt unik. Smaker som mormors hjemmelagde sjokolade, servert på sølvkanne med en deilig skål krem ved siden av. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel Bristol trenger ikke flere gjester, men vi vil allikavel anbefale det som et svært koselig gjemmested fra kulde og hverdagens stress, enten du bor eller skal på besøk til Oslo 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 comments

 1. Hei 🙂

  Takk for en super inspirerende mat blogg!
  Jeg ville i øvrig spørre hvor den flotte skjorten din er fra?

  God jul

  Lotte

  1. Hei Lotte! Takk, så koselig å høre:) Skjorten min er fra FWSS (Fall Winter Spring Summer)
   Ha en fin jul du også
   Klem Gitte

Leave a Reply