Ostepai med brokkoli og Castello white med chili

Det er to oster jeg forbinder med barndom og pappa. Kanskje fordi maten vi fikk hos han alltid føltes litt spesiell, på en fin måte. I helgene fikk vi varme rundstykker, som man kunne dra ut innmaten på og spise- før man smurte smør som smeltet, på selve bunnen. Etterpå toppet vi med alt som var godt, rødbetsalat, skinke, leverpostei, og ost. Mine favoritter var de to ostene som jeg fremdeles forbinder med pappa. Ridderost, og Castello Blue.

Ridderosten var den beste gulosten jeg visste om, litt fetere enn vanlig Norvegia og med de litt skarpe kantene. Castello Blue er en kremete blåmuggost, myk, skarp og sykt god. Fremdeles er det osten pappa alltid har i kjøleskapet. Og jeg skjønner ham godt. 

Vi gjør et samarbeid med Castello nå, og det var gøy for meg da de spurte fordi jeg har en sterk relasjon til osten deres. Vi skulle få prøve oss fram med noen varianter vi ikke hadde smakt før, og lage ulike oppskrifter. En av oppskriftene vi kom på var denne ostepaien, med en hvit kremost smaksatt med chili. Den ble supergod, deilig ostesmak og et hint av chili. 

Ingredienser 

Paibunn

3dl hvetemel 

3ss vann 

125 gram smør 

Fyll:

1 pakke Castello White med chili 

1 liten gul løk 

1/3 brokkoli 

3 ss Creme Fraiche

3 ss melk 

En klype sort pepper 

En klype salt 

2 egg 

Tilberedning 

Bland sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile kaldt, dekket i plast i ca en halv time. Mens deigen hviler lager du fyllet. Kok oppkuttet brokkoli et par minutter i saltet vann. Visp sammen egg, melk og Creme Fraiche i en bolle. Kutt løk i biter og bland det inn sammen med kokt brokkoli, pepper og Castello White med chili, som er kuttet i biter. 

Sett ovnene på 200 grader. 

Når deigen er klar tar du den ut og kjevler den på benken. Alternativt kan du bare trykke deigen ut rett i paiformen. Den skal uansett trykkes ut og opp på kantene så den dekker hele formen. 

Bruk en gaffel og prikk rundt i bunnen på deigen så den får små luftehull. Hell i fyllet og la paien steke midt i ovnene i ca 40 minutter. Toppen skal bli bli gylden og kantene på bunnen sprø. 

Server paien med litt frisk salat og ristet brød.

I samarbeid med Castello

3 comments

  1. Hei, ser super god ut, hvor stor paiform bruker du? Og trenger man ikke forsteke bunnen? Takker for svar.

    1. Hei, så topp! Du trenger ikke forsteke bunnen, det går fint uten. Paiformen er 22cm i diameter. Ha en deilig kveld!

  2. Takk for svar?Fikk alltid pai av mor da jeg var liten. Nå ser det ut til at det er min tur til å lage. Veldig flott blogg og bra bilder??

Leave a Reply