Ovnsbakt kylling med hvitløk, cherrytomater, oliven og timian

I samarbeid med Den Stolte Hane

Noen ganger har man lyst på en skikkelig god middag, men så har man ikke helt ork til å stå på kjøkkenet og kokkelere i timesvis.

Da er det bare å ty til mat som tilberedes i ovn. Jeg skal ikke late som at det går heelt av seg selv, du må selvfølgelig forberede og holde øye med maten, og gjøre litt innimellom. Men, mye lager seg selv der inne i ovnen, og når resultatet som står på bordet er så godt som dette blir, føles det som man har fått god hjelp i alle fall.

Hel kylling burde man lage oftere. Det er lett å tenke at en filet eller et kyllinglår er mindre omfattende, men sånn er det egentlig ikke. Hel kylling er rimeligere på pris enn å kjøpe mindre deler. I tillegg bruker du hele dyret og har middag til flere dager, (med mindre dere er mange til bords)

Den Stolte Hane sin kyllingserie “Smak” er en premium saktevoksende høykvalitetskylling, som du får kjøpt på Coop. Den smaker helt fantastisk og går ikke på akkord med dyrets levevilkår.

Denne oppskriften er en vinner om jeg kan si det selv. Tomatene, hele hvitløksfedd, oliven og fersk timian lager en nydelig saus/kraft sammen med fettet fra kyllingen når det baker i ovnen. Retten i kombinasjon med potetmos er så godt.

Ingredienser 

1 hel kylling fra Den Stolte Hanes «smak» serie – vår var på ca 1.5 kg som passer til 4 gode porsjoner 

Cherrytomater 

Kalamataoliven

Timian 

1 hel hvitløk 

Smør 

Salt 

Pepper 

Norske poteter, beregn ca 4 små pr porsjon 

Litt melk 

Ruccolasalat 

1/2 fenikkkel 

Prarmesanost 

Pinjekjerner 

God olivenolje 

Eddik 

Tilberedning 

Sett ovnen på 180 grader. Beregn ca to timer til du ønsker å servere/spise kyllingen. 

Legg kyllingen i en ildfast form med litt plass rundt. Gni kyllingen inn med smør, salt og pepper. Legg hele hvitløksfedd med skall på rundt omkring i den ildfaste formen.

Sett kyllingen midt i ovnen og la den steke i ca 1 1/2 time. Du kan bruke steketermometer, men du kan også sjekke om den er ferdig ved å skjære et litt kutt ved låret til kyllingen når det begynner å nærme seg halvannen times steketid. 

Etter en time i ovnen legger du masse cherrytomater og oliven rundt kyllingen, sammen med fersk timian. Sett kyllingen tilbake i ovnen og la den steke ferdig. 

Det blir masse deilig kraft/saus i kombinasjonen av den bakte kyllingen, tomatene og oliven som er nydelig sammen med potetstappe. 

Kok potetene i en kjele. Hell av alt vannet, ha i en klatt smør og en skvett melk og kjør en stavmikser til du har potetstappe. Du kan velge selv hvor fin du vil den skal være. Vi hadde gode poteter med lyst skall, og da syns jeg bare det er godt å beholde skallet på til stappa. Mer næring også! Smak til med salt og pepper. 

Til sist lager du salaten. Legg ruccola på et fat, topp med tynne skiver fennikel og høvlet parmesanost. God olivenolje og eddik drysses over før du til sist har på ristede pinjekjerner og litt salt. 

Premium kylling fra Den Stolte Hane anbefales!

Leave a Reply