Panna cotta og Nyttårsaften

Så var dagen her igjen. Årets siste dag. Kvelden man skal oppsummere året som har gått, og skåle seg inn i det nye året. 

Personlig har jeg ikke vært så glad i nyttårsaften etter jeg sluttet å være barn. Det handler vel om det det handler om for mange fler enn meg, nemlig en kveld full av forventinger. Forventinger om den beste festen, symbolet på hvor mange bra venner man har rundt seg, og et fyrverkeri for et år man ikke aner hva skal bringe. 

Jeg har alltid drømt om en nyttårsaften som bare var fin og rolig og uten så mange forventinger, for kanskje nettopp da kan det bli den magiske kvelden man vil den skal være. 

Alle må lage den nyttårsaften som er best for seg selv. Det jeg har lært i alle fall er å senke forventingene og heller tenke på det som en koselig kveld der man kan pynte seg og spise god mat. Enten man er 2, 4 eller 20 personer. 

Jeg elsker stjerneskudd så det skal vi ha masse av. I tillegg til champagne og god mat. Jeg skal forsøke meg på en pastarett til hovedrett, nærmere bestemt en variant av mac’n cheese med hummer! Det blir spennende. 

Og så har jeg laget en ordentlig dessert. Det er det ikke ofte jeg gjør, men i år ble jeg inspirert av mamman til Filip som alltid lager nydelige desserter når vi er hjemme i Onsala. Så med litt tips og innspill fra henne har jeg laget det jeg så for meg ville bli en smakfull og delikat dessert- perfekt på nyttårsbordet. Vanilje panna cotta med bringebærsaus. 

Om du skal lage den til i kveld må du begynne ganske snart – for den trenger noen timer i kjøleskapet. Men du rekker det fint for den går veldig fort å smelle sammen 🙂 

Ingredienser (til 6-7 porsjoner) 

Vaniljepannacotta 

4 gelatinplater 

400 gram Philadelphiaost 

6 dl kremfløte 

1 1/2 dl sukker 

1 1/2 vaniljestang 

Bringebærsaus

1 pose fryste bringebær 

3 SS sukker

1 pakke ferske bringebær til topping 

Tilberedning

Legg gelatin arkene i kaldt vann.  Ha philadelphiaost, kremfløte og sukker i en kasserolle. Skjær vaniljestangen i to deler og skrap ut frøene som er inni. Ha de oppi gryta. La blandingen koke på svak varme i et par minutter mens du rører rundt med en visp. 

Ta gryten av platen. Tørk vannet av gelatin platene og visp de inn i blandingen som er i gryta. Ha røren over i  glass eller skåler og sett de kaldt i minst 3 timer. 

Tin de fryste bringebærene og ha de i en stavmikser sammen med sukker. Når de er vispet til en saus heller du det over hver skål med pannacotta (etter den har stått ferdig i kjøleskapet). Ha noen friske bringebær på toppen av hvert glass/skål og sett de inn igjen i kjøleskapet en time, eller til de skal serveres. 

Håper alle får en deilig nyttårsaften!

2 comments

  1. Dette så virkelig godt ut! Må prøves ut ved passende anledning. Kan jeg spørre hvor de fine skålene/koppene er fra?

    1. Takk! Det synes jeg du skal gjøre, de ble en liten succé. Koppene har jeg arvet av Momo, hadde også gjerne hatt flere hvis det var mulig 🙂 Ønsker deg en fin start på det nye året!

Leave a Reply