Pannekaker med Castello White, spinat, valnøtter og honning

Pannekaker. Det kan jo være så mangt. I Frankrike er de tynne og kalles Crepes. I Amerika er de tykke, og kalles pancakes… Og her hjemme er de akkurat passe tynne/tykke og heter pannekaker. Både de tynne franske og de tykke amerikanske er svært gode, på hver sin måte, så det blir vanskelig å sammenligne. Men, det er bare i Frankrike det er vanlig med middagsfyll i pannekakene.

Vi har lagt ut en oppskrift på pannekaker tidligere, der skrev jeg om hvordan jeg vokste opp med blåmuggostesaus på pannekaken – istedenfor den klassiske tomatsuppen som mange måtte spise før de fikk spise dessert pannekaken. Det er så godt, med middagsfyll på pannekaken. Så kan man selvfølgelig avslutte med en dessertpannekake med blåbærsyltetøy – men disse vi har laget i dag egner seg best alene, fordi de både er søte og salte på samme tid 🙂

Vi puttet Castello White muggost i pannekaken, etter at den var stekt – sammen med spinat, valnøtter og honning. Og varmet de lett i ovnen til osten hadde smeltet. Det ble godt det. Vi laget det til lunsj, mens regnet trommet på rutene, og det vil jeg kanskje anbefale aller mest, til lunsj altså. Det behøver ikke regne. Men det funker selvfølgelig topp til middag og.

Ingredienser 

1 kopp hvetemel 

2 egg 

1/2 kopp melk (vi brukte geitemelk men vanlig går også fint)! 

1/2 kopp vann 

En klype salt 

2 ss smeltet smør 

Spinat 

Valnøtter 

1 pakke Castello White muggost 

Honning

Tilberedning

Bland alle ingrediensene til pannekakerøre. Bruk en flat og stor stekepanne du enkelt kan snu pannekaken i. Ha litt olje eller smør i panna og stek tynne pannekaker. Denne røren er til ca 4 pannekaker. Når du har stekt pannekakene ferdig legger du på et par skiver ost, en neve spinat, og noen valnøtter på den ene siden av hver pannekake. Hell noen dråper honning over fyllet. Brett pannekaken sammen to ganger så den blir til en trekant. Legg alle de fylte pannekakene i en ildfast form og dekk og la de varmes i ovnene ca ti minutter, til osten har smeltet.

I samarbeid med Castello

2 comments

  1. Hei! Dette så utrooolig godt ut, veldig giret på å lage dette i kveld! Bor i Frankrike for øyeblikket så får ikke tak i den nevnte osten men til gjengjeld mange andre, kan dere tenke dere noen som kan passe som erstatning?

    1. Hei! Så deilig å bo i Frankrike en stund! 🙂 Der er det jo virkelig fantastisk god ost, og en variant av chevre blir helt topp i denne oppskriften.

Leave a Reply