Pasta arrabiata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har to hverdagspastaer jeg alltid lager når jeg vil lage noe godt, billig og enkelt. Den ene er pasta arrabiata. Det vil si pasta med spicy tomatsaus. Mange bruker penne til denne pastaretten, jeg liker å veksle mellom spaghetti og penne, alt ettersom hva jeg har hjemme, og hva jeg har lyst på 🙂 

Det fine med tomatsaus er at du kan sette den på, og så koke den så lenge du ønsker; den blir bare bedre og bedre og du trenger ikke være redd for at den blir overkokt. Minimum bør den koke i 30 minutter, helst i en time. Men altså, du kan bare sette den på- og så gjøre andre ting mens den putrer på komfyren. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hadde en liten ting ved siden av denne enkle retten som vi aldri har hatt før; nemlig fermentert hvitløk. Dette må nok være en av de aller sunneste tingene du kan spise; fermentert hvitløk har ti ganger så mange antioksidanter som en vanlig hvitløk. Smaken er en blanding av blåbær, lakris og stekt eller bakt hvitløk. Utrolig godt faktisk. Vi hadde den med bare litt olivenolje og brød ved siden av pastaen, siden det var første gang vi prøvde det. Men når det både smakte så godt og viste seg være er så sunt skal vi eksperimentere mer med det framover. Vi kjøpte den på Gutta på Haugen, i tillegg tror jeg du kan få tak i det i en del helsekost butikker. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser, 2 pers: 

Ca 300 gram pasta. Vi hadde spaghetti. 

2 bokser hermetiske tomater. (Har du ferske tomater du ønsker å bruke kan du slenge oppi disse også) 

1 kopp vann

4 fedd hvitløk 

1 hel rød chili 

Olivenolje 

Parmesanost 

Basilikum 

Salt 

Sort pepper 

Fermentert hvitløk, brød og olivenolje på siden om du ønsker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbereding: 

Kutt hvitløk og chili i tynne skiver. Stek i et en dyp panne i en klunk olivenolje til de såvidt blir brunet. Ha oppi boksene med tomat, vann, en klype salt og en klype pepper. La det putre på svak varme i 30 minutter – en time. Når sausen har ca 10 minutter igjen koker du pastaen i lettsaltet vann. Ta pastaen av platen og hell av vannet litt før den er helt ferdigkokt. Dette er superviktig fordi den skal kokes ferdig i sausen! Ha pastaen så oppi sausen, hell over litt olivenolje og la den koke inn i sausen, et par minutter til. 

Ha over frisk basilikum og parmesanost og server. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en deilig mandagskveld!

3 comments

  1. ÅÅh elsker bloggen din/deres! Lagde “vinterens beste suppe” igjen i går, den på sellerirot. NAM. Pasta arrabiata neste:)

    1. Så flott! Det gleder oss skikkelig, og godt valg med vinterens beste suppe, den kommer gå varm her i dagene også! Håper arrabiatan smaker! 🙂

Leave a Reply