Pasta med revet asparges, ristede mandler og ricotta

Hvor blir tiden av? Jeg tar meg selv i å lengte til våren, drømme om sommeren, planlegge to dager i Paris – samtidig som jeg egentlig bare vil være her og nå. I akkurat denne dagen, med det som måtte være på agendaen, og ikke tenke hverken forover eller bakover.

Og mens jeg veksler mellom å nyte dagen som den er, så vel som å drømme om påske og blåklokker – så fyker tiden av gårde. Fortere og fortere går den, jo eldre man blir dess fortere går årene, og man burde på alle måter gjøre alt annet enn å lengte framover.

Camilla Stoltenberg sa i en podcast jeg hørte på i helgen at hun nøt hver eneste morgen på sykkelen til jobb, fordi hun var frisk og det ikke er krig i landet vårt. Der har du noen med rett vinkling på livet og hverdagen.

Dagens tankevekker. Til meg selv, og kanskje til andre. Og med det sagt, her kommer en deilig og smakfull middag, som en start på en god uke.

Ingredienser

Ca 250 gram flat, tykk pasta

1 bunt grønne asparges

4 fedd hvitløk

Ca 2 kopper mandler

Ricottaost

Parmesanost

Bladpersille

1 lime

Havsalt

Olivenolje

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader, og sett en stor kjele med lettsaltet vann på platen til oppkok.

Når ovnen er varm legger du mandlene på en stekeplate dekket med bakepapir og lar mandlene bli ristet i ovnen. Sjekk underveis og ta dem ut når de lukter stekt og har fått en mørkere brun farge uten å være svidd.

Mens pastavannet koker opp skjærer du av stilkene på aspargesen og skreller dem på langs med en osterasp.

Skrell hvitløk og skjær i skiver. Ha hvitløken i en dyp panne, hell på godt med olivenolje og la hvitløken surre til den blir gyllen. Ha deretter i den skrellede aspargesen, dryss over litt salt og rør rundt på lav varme til aspargesen er myk.

Kok pastaen til den er al dente, og hell deretter av pastavannet, men spar en liten slant av vannet i en kopp.

Når aspargesen er ferdig har du oppi den ferdig kokte pastaen. Ha så i et par gode store skjeer med ricottaost, bladpersille og en skvett limejuice, samt litt mer olivenolje.

La pastablandingen surre på svak varme mens du blander alle ingrediensene sammen. Tilsett eventuelt litt av pastavannet om du vil ha den mer våt, smak så til med salt, limejuice og olivenolje.

Mandlene avkjøles og hakkes så opp i små biter. Dryss mandlene over pastaen sammen med raspet parmesanost til servering.

Leave a Reply