Pasta pesto med ricotta og bakte cherrytomater

Vårfølelsen ligger i luften, selvom himmelen fremdeles får dryss av snø over seg. Krydderplantene våre står og gror i vinduskarmen –  og  jeg føler endelig man kan tro litt på at det faktisk blir vår i år også. Det har vært en nydelig vinter med all snøen, men den har også vært lang, og til tider svært mørk, og jeg tror vel de fleste kjenner på hvordan kropp og sjel trenger litt lys, og varme.

I takt med lysere kvelder kommer suget på lettere mat – gjerne i farger som minner om sol og vår.

Tagliatelle med hjemmelaget pesto, bakte cherrytomater, og en god skje ricotta på toppen blir nesten som en tallerken med fargene av vinteren som går i møte med vår og sommer. Det grønne i bunnen,  som skal spire og komme opp, og bli til de røde deilige tomatene. Og på toppen litt ricotta (snø), bare for å minne oss om at det ikke er helt vår ennå. Hehe der ble middagen til et portrett av været.

Jeg kan i grunnen spise uendelig mye pasta uten å bli lei. Bare litt små endringer her og der – for å få en liten variasjon. Med gode råvarer blir aldri pasta kjedelig, og jeg mener bestemt det er den perfekte hverdagsmaten.

Og så er dette en veldig fin rett om man ønsker å ha en kjøttfri middag en dag i uka, for å tenke litt ekstra på miljøet.

Ingredienser 2 pers

250 gram tagliatelle

Smør 

1 basilikumsplante

100 gram parmesanost 

50 gram pinjekjerner 

1 1/2 dl olivenolje 

1 fedd hvitløk 

Cherrytomater 

Ricottaost 

Flaksalt 

Sort pepper 

Tilbereding 

Sett ovnen på 225 grader. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Legg tomatene i en ildfast form, hell over litt olivenolje og et dryss med havsalt, og bak tomatene i ca 30 minutter. Kok pastaen i vannet til den er al dente, hell av vannet og rør inn en skje med smør i pastaen. 

Bland basilikum, pinjekjerner, parmesanost, olivenolje og hvitløksfedd i en stavmikser. Miks til du har en fin pure og smak til med litt salt. 

Vend pastaen sammen med pestoen og legg på tallerknene. Ha cherrytomater over pastaen og topp med ricottaost. Dryss over litt olivenolje, salt og pepper og server. 

3 comments

  1. Hei! Dette ser utrolig godt ut 🙂
    Hvor mange er denne oppskriften til?

    1. Hei, tusen takk, den er supergod 🙂 Det er til 2 pers, har rettet i teksten nå! Ha en fin söndag 🙂

  2. Hei!
    Dette ble veldig godt . Deilig hverdagsrett! Men tomatene fikk seg en real omgang med 30 min på 225 grader. Her tror jeg heller ville anbefalt mindre varme og kanskje 15 min, hvis man vil beholde tomatenes form og farge. Men dette er smak og behag da selvsagt.

Leave a Reply