Pesto på et annet sett

Pesto. Noe de aller fleste er glad i, eller ihvertfall kjenner  til. Jeg har skrevet om den før, på den klassiske måten, med en liten vri. Men hva med en herlig annerledes vri? Med pistasjenøtter. Mitt forhold til pistasjenøtter sentrerer seg rundt da jeg møtte bestevenninnen min 6 år gammel. Mamma og pappa var på visning i nabohuset hennes, jeg satt inne i bilen i gata utenfor og ventet. Så sto det plutselig en jente der, foran meg. Hun så meg rett inn i øynene, tok en nøtt opp fra posen, sugde ut innholdet også spyttet hun skallet, pang i ruta. I 10 minutter sto vi sånn. meg i forsetet, forskremt og engselig.  Hun, foran bilen, med en pose fylt av pistajenøtter. Vi så hverandre rett inn i øynene, mens hun tok opp nøtt etter nøtt, sugde ut innholdet og smalt skallet på ruta, rett foran meg. Det var en slag stirrekonkurranse som ingen vant, selvom jeg følte jeg hadde tapt. Så gikk hun og jeg satt igjen, det var mitt første møte med en som utfordret meg. Det gikk 3 mnd, og så flyttet vi inn. Vi ble vi bestevenner, vi var helt uadskillelige, og det er vi fremdeles.

Pistajsenøtter har jeg ikke hatt noe nærmere forhold til, før jeg fikk det servert på en restaurant som en pesto, på en toast. Det var magisk godt, og jeg ønsker at alle skal få smake det. Så her får du oppskriften.

_DSC6086

Du trenger:

1 håndfull pistajsenøtter

3 klumper parmesanost

1 basilikumplante

olivenolje 

surdeigsbrød/landbrød

 

Mix alle ingrediensene sammen i en foodprocessor. Smør det ut på en toastet brødskive og server som en forrett!

_DSC6071

 

2 comments

  1. Hei!
    Bruker du saltede eller usaltede pistasjnøtter i denne oppskriften? 🙂

    1. Hei Anniken!
      Usaltede! Det er bedre, så kan du heller smake til med salt etterpå 🙂

Leave a Reply