Pizza på grillen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ble her på hytta vi. Kjente det var godt for både kropp og sjel, og kunne egentlig bare blitt – om ikke plikter hadde kalt i byen om noen dager. Men enn så lenge er det hyttteliv som gjelder. Havet er badekaret og fuglene Spotify. Bok istedenfor TV og rista brød til frokost istedenfor croissant. Med andre ord helt perfekt. 

Filip har hatt lyst på pizza i et par dager, og siden det ikke finnes noen Villa Paradiso rundt her fant vi ut at vi skulle bake en. Eller nærmere bestemt grille pizza. Først ble det en båtur over bukta for å handle, da øya her dessverre ikke har noen butikk. Men det er ganske eksotisk å kjøre båt til butikken også. Mozzarella, pizzamel, friske tomater og litt ekstra stæsj også var vi igang. Før sverget jeg alltid til pizza med tomatsaus. Men etter jeg fikk servert en helt sykt god hvit pizza på Enoteca, mitt stamsted på Frogner i Oslo så ble jeg en hvit pizza spiser. Nå er det kun hvit som gjelder. Du bytter helt enkelt ut tomatsaus med creme fraiche, eller rømme. Give it a try! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger: 

2 kopper pizzamel

1 kopp lunkent vann 

1/3 pakke tørrgjær 

2 pakker mozarella ost 

Basilikum 

En pakke friske tomater 

1 hvitløkfedd

Parmesanost 

Vellagret cheddar 

Italiensk salami

Vårløk

Ruccolasalat 

Olivenolje 

Salt 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn gjør du: 

Start med deigen. Bland mel, gjær og lunkent vann (37 grader) godt sammen i en bakebolle. Tilsett mer mel om deigen er for klissete. Når deigen er fast og fin lar du den heve i 30 minutter på et lunt sted. Når deigen har hevet deler du den i to og kjevler hver leiv til en rund liten pizzabunn. Pass på å bruke godt med mel så den ikke blir klissete overhode, siden den skal grilles. Legg hver deig på en aluminium folie bit, oppå en stor trefjøl eller hard flate. Tenn opp grillen. Mens grillen gjør seg varm kan du tilberede ingrediensene. Kutt opp tomater i små biter og bland med et fedd hvitløk. Riv mozzarella ost i biter, og skjær tynne skiver av parmesan ost og cheddar. Kutt vårløk i biter og ta fram rømme og olivenolje.

Når du griller pizzaen legger du aluminium folie med deigen oppå, rett på grillen. La den ligge der til deigen har fått en tynn stekeskorpe, men ikke er helt ferdig. Da tar du de av grillen, tar bort folie, og legger på fyllet. På den ene hadde vi rømme i bunn, og så mozzarella og parmesanost på toppen, før den gikk tilbake på grillen. Når den var ferdig (osten smeltet og bunnen godt stekt) la jeg på tomatmiksen, frisk basilikum og olivenolje. På den andre hadde vi et lag med rømme, deretter mozzarella, cheddar, litt parmesan, purreløk og italiensk salami. Tilbake på grillen og når den var ferdig drysset jeg litt olivenolje over. 

Server med frisk ruccolasalat 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fine med hjemmelaget pizza er at du i prinsippet kan bruke det du har i kjøleskapet til å legge på toppen. Jeg er veldig glad i friske tomater oppå en stekt hvit bunn, så det lager vi nesten alltid. Men med pizza nummer to pleier vi eksperimentere litt mer, jeg hadde cheddar, salami og vårløk liggende og dermed ble det pizza med det på 🙂 

Det er ikke vanskelig å grille pizza, det eneste du må passe på er som sagt at ikke deigen er klissete så den limer seg til folie!

Happy baking 🙂